Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Norintiems išsaugoti meldines nendrinukes – ES parama

Publikuota: 2019 sausio 10 Kategorija: Verslas, Žemės ūkis

www.meldine.lt nuotr.www.meldine.lt nuotr.

Norintieji pasinaudoti ES parama išaugant vieną rečiausių migruojančių šlapių pievų paukščių, nykstančią rūšį – meldines nendrinukes, paraiškas gali teikti iki 2019 m. vasario 28 d.

Vienas pareiškėjas gali gauti iki 85 tūkst. Eur šiems darbams atlikti.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Teikiantieji paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklą „Meldinių nendrinukių buveinių išsaugojimas“ turės tik kelis įsipareigojimus: pagal numatytą sąmatą sutvarkyti ne mažesnį kaip 0,5 ha natūralių ir pusiau natūralių pievų ir (arba) ekstensyviai naudojamų šlapynių plotą ir darbus pradėti ne anksčiau kaip liepos 1 d., o baigti ne vėliau kaip kitų metų kovo 1 d.

Veikloje gali dalyvauti tik tie ūkininkai, kurių valdomi natūralių ir pusiau natūralių pievų ir (arba) ekstensyviai naudojamų šlapynių plotai sutampa su meldinei nendrinukei svarbiomis teritorijomis. Paramai skirti tinkamos teritorijos yra pažymėtos žemėlapiuose, kuriuos galima rasti apsilankius interneto svetainėje www.meldine.lt. Šie plotai pažymėti raudonai ir yra Ignalinos, Visagino, Alytaus, Šilutės, Klaipėdos, Pagėgių, Marijampolės savivaldybėse.

Informuojame, kad įbraižyti numatomus sutvarkyti laukus, patenkančius į meldinių nendrinukių buveinių teritorijas ir išspausdinti jų žemėlapių fragmentus galite paspaudę nuorodą čia arba VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro interneto svetainės http://www.vic.lt/ meniu juostoje paspaudę piktogramą „Žemėlapiai“ ir „Meldinių nendrinukių buveinių išsaugojimas“:

Atkreiptinas dėmesys, kad Nacionalinės mokėjimo agentūros Kaimo plėtros ir žuvininkystės programų departamento teritoriniam paramos administravimo skyriui spausdintus žemėlapio fragmentus perduoti turi patys pareiškėjai.

Su veiklos „Meldinių nendrinukių buveinių išsaugojimas“ įgyvendinimo taisyklėmis galite susipažinti paspaudę nuorodą čia.

zum.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą