Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės Pamario pagrindinė mokykla vėl dalyvauja tarptautiniame projekte (nuotr.)

Publikuota: 2018 gruodžio 12 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos nuotr.Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos nuotr.

Tikimasi, jog šis projektas motyvuos Pamario pagrindinės mokyklos mokinius tapti aktyviais, politiškai išprususiais, demokratiškais piliečiais.

Šilutės Pamario pagrindinė mokykla ir vėl dalyvauja tarptautiniame Erasmus+ projekte. Tai naujas dvejus metus truksiantis projektas „Raice your Voice, Cross Your Borders“, leisiantis moksleiviams įsigilinti į jaunų žmonių dalyvavimo politikoje galimybes bei svarbą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Projekto dalyvių iš penkių šalių – Olandijos, Portugalijos, Italijos, Lenkijos ir Lietuvos – nuomone, tai veda link tikrosios demokratijos.
Dėl šios priežasties ir bus ieškoma būdų, kurie paskatintų moksleivius domėtis valdžios, laisvės, kūrybiškumo ir pačios asmenybės vaidmeniu politikoje bei Europos Sąjungos politinėmis sistemomis ir valdymo struktūra.

Pirmasis partnerių susitikimas įvyko Olandijoje gruodžio 2-6 dienomis. Projekto koordinatorė I. Ambrulaitienė ir mokytoja A. Grigalienė dalyvavo planuojant projekto veiklų įgyvendinimo etapus. Buvo pristatyta Šilutės Pamario Pagrindinė mokykla ir Šilutės miestas.

Diskusijose su kitų šalių partneriais buvo aptarta Lietuvos Respublikos politinė sistema, kuri buvo lyginama su Olandijos, Portugalijos, Italijos ir Lenkijos politinėmis sistemomis. Labai svarbu tai, jog šis projektas numato ne tiek teorinę analizę, kiek įvairių lygių politikų veiklos stebėjimą praktikoje bei jos simuliaciją. Todėl šio susitikimo metu jau buvo apsilankyta Zevenaro savivaldybėje, Gerderlando provincijos parlamente Arnhemo mieste, Olandijos parlamente Hagoje ir bendrauta su politikais.

Partnerių susitikimas Olandijoje nubrėžė ryškias projekto gaires. Tikimasi, jog šis projektas motyvuos Šilutės pagrindinės mokyklos mokinius tapti aktyviais, politiškai išprususiais, demokratiškais piliečiais.

I. Ambrulaitienė, A. Grigalienė

——————————————————————————————————————————————————————-

Užsakymo Nr. 181212

Rašyti komentarą