Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje dygsta sniego žuvys (nuotr., papildyta)

Publikuota: 2011 sausio 19 Kategorija: Šilutėje

Vaikų darželio 'Gintarėlis' sniego žuvis. (Rasos Šimkuvienės nuotr.)Vaikų darželio 'Gintarėlis' sniego žuvis. (Rasos Šimkuvienės nuotr.)

Prie asociacijos “Šilutės gražinimo draugija” iniciatyva pradėtos akcijos “Padovanokime Šilutei 500 sniego žuvų” vis aktyviau prisideda miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Antradienį milžinišką sniego žuvį savo kieme nulipdė vaikų lopšelio – darželio ”Gintarėlis” mažyliai su savo auklėtojomis (nuotraukoje).

Šilutės jubiliejui skirtą akciją pradėjo grupelė entuziastų, kurie šeštadienį prie Šilutės H. Šojaus dvaro rūmų pagrindinio įėjimo nulipdė iš sniego dvi įspūdingo dydžio žuvis ir du mažesnius žuveliokus.

Nors ši akcija ir nebuvo plačiai išreklamuota, tačiau į miesto gražintojų iniciatyvą Šilutės jubiliejinių renginių programą papildyti sniego žuvų lipdymu, atsiliepė ir būrelis savo miestui neabejingų šilutiškių.

Kraštovaizdžio architekto Egidijaus Vidrinsko vadovaujama sniego skulptorių brigada – kartu su E. Vidrinsku triūsė Šilutės muziejaus istorikas Darius Barasa, Seimo nario padėjėjas Jonas Purlys ir šilutiškis Antanas Mickus su sūnum Martynu – nulipdė pagrindinę maždaug 2 metrų aukščio sniego skulptūrą, labai panašią į pernai rudenį rajono tarybos patvirtintą Šilutės krašto ženklą – ŽUVĮ.

Draugijos pirmininkas, žurnalistas Orestas Lidžius su šeima – žmona pedagoge Virginija, dukra Emilija ir sūnum Laurynu, – kartu su dvaro šeimininke, Šilutės muziejaus direktore Roza Šikšniene ir verslininku Edvardu Jurjonu kibo į “šamą”, kurį jie per dvi valandas “patiesė” šalia pagrindinio tako į rūmus.

Tuo pat metu Šilutės r. savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė su šilutiške dizainere Ilona Penčyle po dvaro langais nulipdė porą mažesnių žuveliokų.

Jauniausias akcijos dalyvis Martynas Mickus pasidžiaugė, kad savo sniego žuvį jau turi ir jo vaikų darželis “Raudonkepuraitė”, – ją ant sniego įvairiomis spalvomis nutapė šios įstaigtos auklėtiniai.

Šilutės gražinimo draugija kviečia visus gyventojus, visas įstaigas prisidėti prie šventinės Šilutės miesto simbolių – ŽUVŲ lipdymo iš sniego akcijos, kad sužinotų visa Lietuva, jog Šilutė šiemet švenčia 500 metų jubiliejų.

Oresto Lidžiaus ir Edvardo Jurjono nuotr.

2 skaitytojų komentarai
sisioniskis 2011 sausio 16d., 16:2278.59.72.77
Imkines kastuvu ir kurkime ŠILUTĖS simbolį ŽUVĮ.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

Aurelija 2011 sausio 20d., 09:1088.119.4.183
Šaunuoliai. Labai gražu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą