Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškio vairuojamo vilkiko puspriekabėje –740 tūkst. eurų vertės kontrabanda

Publikuota: 2017 rugpjūčio 09 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Policija praneša apie sėkmingą savaitgalio operaciją Lazdijų rajone, kur buvo sulaikytas kontrabandininkas su 246 tūkst. kontrabandinių rūkalų pakelių.

Kaip praneša Alytaus apskrities policija, kruopščiai vykdytas Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus (toliau – ONTS) pareigūnų tyrimas nustebino savo apimtimi.

Sekmadienio popietę Lazdijų r., kelio Krosna-Lazdijai 4-ame kilometre pareigūnai sustabdė vilkiką „Volvo FH 12“ su prie jo prikabinta puspriekabe, kuris pagal neegzistuojančios įmonės dokumentus gabeno medienos plokštės krovinį taip pat neegzistuojančiam gavėjui.

Tačiau sumaniai krovinį imituojančiose slėptuvėse buvo rasta beveik 250 000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių bendra vertė įskaitant privalomus sumokėti mokesčius yra beveik 740 000 eurų.

Cigaretės buvo gudriai paslėptos masyviose medienos plokštės pakuotėse, pasinaudojant knygos-suvenyro principu. Taip atvertus viršutinį sluoksnį, viduje laukė netikėta staigmena (beveik 500 cigarečių dėžių). Šioms įmantriai užmaskuotoms slėptuvėms nuimti pareigūnams prireikė specialiosios technikos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vilkiko vairuotojas – 53 m. Šilutės gyventojas, kuris yra žinomas policijos pareigūnams ir anksčiau jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vyras pripažįsta vežęs cigaretes. Dėl šios nusikalstamos veikos taip pat buvo sulaikytas Lazdijų gyventojas, kurio įmonės teritorijoje buvo pakrautas minėtas krovinys.

Vykdomas didelio masto tyrimas buvo atliktas Alytaus apskr. VPK ONTS pareigūnams bendradarbiaujant su kitų miestų teisėsaugos institucijomis ir užsienio partneriais.

Dėl šio fakto Alytaus apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199² str. 1 d. (dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą), įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

15min.lt

Rašyti komentarą