Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lankytinos vietos bus pritaikytos neįgaliųjų poreikiams

Publikuota: 2017 liepos 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Klaipėdos miesto senamiestis, Šilutės apylinkės, Neringa…tiek gaivaus grožio mūsų akims. Lengva tiems, kurie jį mato ar gali pasiekti lengvai, sunkiau tiems, kuriems vienintelis būdas pajusti, liesti ir taip rinkti informaciją, piešti vaizdus mintyse, jausti aplinką.

Šiuo metu Klaipėdos regiono pietvakarinėje dalyje lankytinų vietų ženklinimo infrastruktūra nėra pakankamai gerai išvystyta ir pritaikyta neįgaliųjų poreikiams.

Didelė dalis Klaipėdos regiono pietvakarinėje dalyje esančių informacinių stendų, informuojančių apie lankytinus objektus, yra nepatogūs naudotis žmonėms su judėjimo, regos ar intelektine negalia. Trūksta tinkamos vaizdinės ar apčiuopiamos informacijos, nukreipiamųjų ženklų bei ženklų nurodančių, jog kai kurios lankytinos vietos yra pritaikytos neįgaliųjų poreikiams.

Klaipėdos rajono savivaldybė pradeda įgyvendinti projektą – „Turizmo informacinės infrastruktūros sukūrimas ir pritaikymas neįgaliųjų poreikiams pietvakarinėje Klaipėdos regiono dalyje“.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Klaipėdos regiono pietvakarinėje dalyje planuojama įrengti 83 ženklinimo infrastruktūros objektus, tokius kaip bareljefines 3D plokštes, taktilinius žemėlapius, informacinius stendus Brailio raštu, tarptautinius ženklus, nurodančius judėjimo kryptį neįgaliesiems ir ženklus, nurodančius, jog infrastruktūra yra pritaikyta neįgaliųjų poreikiams.

Projekto įgyvendinimui pasirašyta jungtinės veiklos sutartis tarp Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos, Šilutės rajono savivaldybės administracijos ir Neringos savivaldybės administracijos. Į projektą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų investuojama 236 tūkst. Eur.

lvpa.lt inf.

Rašyti komentarą