Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atėjo Kintų prieplaukos eilė

Publikuota: 2017 liepos 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Netrukus turėtų prasidėti Kintų prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanalo valymo darbai. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Netrukus turėtų prasidėti Kintų prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanalo valymo darbai. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Netrukus turėtų prasidėti Kintų prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanalo valymo darbai.

Viešasis pirkimas jau įvyko. Jau paskelbtas ir jo laimėtojas – tai UAB „Kintai“, kuri Kintų prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanalo valymo darbus žada atlikti už beveik 20 tūkst. eurų. Liko tik pasirašyti sutartį ir imtis darbo.

Už ES milijonus (dar skaičiuojant litais) įrengta Kintų prieplauka naudojasi ir žvejybos įmonės, ir vandens pramogų mėgėjai. Tačiau išplaukti iš jos į Kuršių marias dėl siauros ir seklios įplaukos įmanoma tik lengvomis plokščiadugnėmis valtimis.

Susijęs: „Kur tai matyta! Kintų žvejų uostelio vartuose gandrai braido“

Kintų prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanalas ribojasi su saugomomis teritorijomis – Natura 2000 ir botaniniu draustiniu, todėl, kaip juokauja kintiškiai, prieš besdamas čia kastuvą turi dairytis, ar niekas nemato.

Tam, kad būtų galima organizuoti įplaukimo ir išplaukimo kanalo valymo darbus, teko įvertinti planuojamų darbų poveikį aplinkai.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vyr. specialisto- gamtosaugininko Prano Sirtauto teigimu, poveikio aplinkai vertinimo išvados būta teigiamos, planuojamiems darbams pritarė ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba. Nepaisant to, anot savivaldybės gamtosaugininko, viešąjį pirkimą laimėjusi įmonė savo darbus Kintų prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanale vis tiek turės derinti su Nemuno deltos regioninio parko (toliau – NDRP) direkcija.

Iš kanalo dugno išsiurbtas gruntas, pasak P. Sirtauto, bus pilamas valstybinėje žemėje už NDRP ribų. Kanalo valymo darbai turės būti užbaigti iki rugpjūčio vidurio.

Tačiau Kintų seniūnas Antanas Kližentis neskuba džiaugtis. Anot jo, prieplaukos įplaukimo ir išplaukimo kanalas greitai vėl gali būti užneštas smėliu…

1 skaitytojų komentaras
mers 2017 liepos 28d., 18:52188.69.199.32

Kasmet po 20 tukstanciu reikes.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą