Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Daugiau kaip po 100 metų garsiojo botaniko palikuonys atrado Aukštumalą

Publikuota: 2017 liepos 19 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

www.aukstumala.lt nuotr.www.aukstumala.lt nuotr.

Liepos pradžioje Aukštumalos pelkę, Nemuno deltą ir Kuršių neriją aplankė žymaus Prūsijos botaniko, pelkėtyrininko profesoriaus Karlo Alberto Vėberio anūkas Axelis Vėberis ir proanūkis Matthiasas Frielingas.

Iš Vokietijos atvykę svečiai kartu su juos lydėjusiais Loreta Šapranauskine, LIFE projekto ‚Aukštumala” ekspertais bei durpių įmonės UAB „Klasmann Deilmann Šilutė“ atstove Valerija Daukantiene bendravo su Šilutės Hugo Šojaus muziejaus darbuotojais, smalsiai apžiūrėjo muziejaus ekspoziciją, domėjosi Mažosios Lietuvos ir H. Šojaus dvaro istorija, jo gyventojų likimais ir net pastatų restauravimo darbais.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vėliau svečiai dalyvavo šiltame susitikime su svetingais Nemuno deltos regioninio parko darbuotojais ir išradinga bei šmaikščia Rusnės seniūne Dalia Drobniene.

Vakarėjant profesoriaus K. A. Vėberio palikuonys ieškojo prosenelio įspaustų pėdsakų Aukštumalos aukštapelkėje. Svečiai aplankė vos prieš metus atnaujintą, bet jau šią gegužę nuo ugnies nukentėjusį Aukštumalos pažintinį taką, klampojo po Aukštumalos aukštaplynę, aplankė pelkės širdį su gausybe pelkinių ežerėlių ir įvertino projekto metu vykdytų gamtotvarkos darbų efektyvumą.

www.aukstumala.lt inf.

Rašyti komentarą