Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaulas bendruomenėms – viliojantis, bet labai sprangus

Publikuota: 2017 liepos 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Ant dalybų stalo – daugiau kaip 30 000 eurų.

Vakar, liepos 12 d., įvyko Šilutės seniūnijos seniūnaičių, bendruomenių pirmininkų ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovų susirinkimas – išplėstinė seniūnaičių sueiga, kurioje kalbėta apie nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017-2019 m. veiksmų plano įgyvendinimą Šilutės seniūnijoje.

Minėto plano įgyvendinimo priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimui Šilutės rajone – socialinei, kultūrinei ir kt. veiklai – šiems metams skirta daugiau kaip 30 000 eurų (paskirstymas seniūnijoms pridedamas).

Kuriuos projektus finansuoti, bus sprendžiama seniūnijų seniūnaičių sueigose.

Bėda ta, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patvirtintos taisyklės per griežtai viską reglamentuoja. Todėl nevyriausybininkams gali būti sudėtinga tinkamai parengti paraiškas ir įgyvendinti savo projektus.

Apie tai kalbėta ir prieš savaitę įvykusiame Šilutės rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybos (toliau – Šilutės NO taryba) susirinkime.

Šilutės NO taryba nusprendė kreiptis į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją. Siūloma atsisakyti centralizuotų biurokratinių procedūrų teikiant paramą ir suteikti savivaldai ir NVO sektoriui teisę ir atsakomybę spręsti, kaip demokratiškai tvarkytis su skirtomis lėšomis.

Bet nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017-2019 m. veiksmų plano įgyvendinimo traukinys jau pajudėjo, ir laiko paraiškoms parengti liko nedaug – iki rugpjūčio pradžios.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tačiau jau liepos 25 d. 17 val. 30 min. Šilutėje planuojamas naujas susirinkimas – išplėstinė seniūnijos seniūnaičių sueiga, į kurią bendruomenių ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovai kviečiami ateiti jau su savo paraiškomis. Jeigu bus nustatyta trūkumų, paraiškų teikėjai dar turės laiko joms pataisyti ar papildyti.

Susirinkimas vyks Šilutės seniūnijos salėje.

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo aprašą rasite čia: http://www.infolex.lt/silute/Default.aspx?Id=3&DocId=40855.

Svarbu!
Visos šiame apraše minimos veiklos (24 p.) išplėstinėje seniūnaičių sueigoje patvirtintos kaip tinkamos finansuoti.
Vienam projektui bus skiriama ne daugiau kaip 3000 Eur.

Pinigų paskirstymas seniūnijų bendruomenių projektams

Rašyti komentarą