Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Biblioteka išlieka atvira vasarojantiems šilutiškiams ir svečiams

Publikuota: 2017 liepos 07 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Jau ketvirtus metus iš eilės Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka jaunuosius šilutiškius ir svečius pakvietė į stovyklą „Mažieji genijai – menininkai“. Tai itin patrauklus projektas, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, o šiais metais prisidėjo ir Šilutės rajono savivaldybė.

Projekto veiklos – puiki galimybė atostogaujantiems vaikams ir jaunuoliams netradiciškai praleisti dalį vasaros atostogų, juolab, kad vaikų vasaros stovyklos yra ne visiems prieinamos.

Čia kasmet kurdami dalyviai vis naujai susipažįsta su pačiomis netikėčiausiomis lėlių teatro gudrybėmis ir atradimais.

Vienas iš stovyklos vadovų – Karolis Algimantas Butvidas yra Lietuvos teatro ir muzikos akademijos magistrantas, Vilniaus teatro „Lėlė“ aktorius, besidomintis sportu: krepšiniu, plaukimu, futbolu, lengvąja atletika (http://www.naujas.teatraslele.lt/lt/kurejai/aktoriai/karolis_algimantas_butvidas). Gal todėl kūno trenažų metu stovyklautojams reikėdavo kaip reikiant paprakaituoti, o registruojant stovyklos dalyvius organizatoriai užduodavo klausimą apie fizinį ištvermingumą.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dar vienas stovyklos vadovas Šarūnas Datenis – Vilniaus teatro „Lėlė“ aktorius, režisierius, muzikos atlikėjas (http://www.teatraslele.lt/sarunas-datenis).

Kraštietis, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantas, Vilniaus teatro „Lėlė“ aktorius Imantas Precas (http://www.teatraslele.lt/imantas-precas) stovyklautojams papasakojo apie lėlių teatrą ir pagrindinį aktoriaus instrumentą – lėlę, apie tai, kad jos gali būti įvairios – šešėlinės, stalinės, planšetinės, pirštukinės, marionetės, sukurtos pačiomis įvairiausiomis technikomis, panaudojant 3 D elementus, kt.

Stovyklautojai, atlikdami kūno tempimo, atsipalaidavimo trenažus, dėmesio koncentravimo, greičio ir erdvės pajautimo bei kitus pratimus, be kurių nė vienas teatro aktorius negali žengti į sceną, bei varžymąsi tarp draugų, išmoko rasti savo vietą scenoje spektaklio metu. Taip vadovai dalyvius išmokė pajusti erdvę ir rasti joje vietą. Šie mokymai padėjo geriau jaustis scenoje. Ne iš karto viskas pavykdavo, tačiau kasdien jautėsi pažanga, dalyviai tapo drąsesni, kūrybingesni.

Kūno trenažų užsiėmimai vyko Šilutės Vydūno gimnazijoje, kurioje yra mokęsis vienas iš stovyklos vadovų, lėlininkas Imantas Precas. Vadovai ir bibliotekininkai dėkingi šiai svetingai gimnazijai ir jos vadovei Marinai Stirbienei už sudarytas puikias sąlygas ir šiltą priėmimą.

Jaunieji teatro meno mėgėjai visi kartu kūrė, žaisdami mokėsi pažinti ir valdyti kūno judesius, koordinaciją, veido išraišką ir mimiką, sutelkti dėmesį ir dar daug įdomių dalykų, žinomų aktoriams.

Stovyklautojų Ugnės, Norberto, Luko ir Nomedos grupės iš specialaus popieriaus sukurta lėlė jų rankose tarsi atgijo ir atliko keletą populiarių Maiklo Džeksono kūrinių. Ši lėlė tapo artistiška, šokančia, bendraujančia su publika ir įdomia.

Miglės komandos sukurtas personažas gyvatė pasirodymo metu švietė neono spalva ir romantiškai sklandė padebesiais, visai neatskleisdama pasalūniškų bruožų.

Stovyklautoja Rusnė kasmet atvyksta iš Airijos aplankyti senelius ir dalyvauti stovykloje. Svečioje šalyje ji mokosi lietuvių gimnazijoje, lanko baleto studiją, o laisvu laiku gilina ispanų kalbos žinias. Šiais metais jai draugiją palaikė ir jos jaunesnioji sesutė Guostė. Ši stovykla mergaitėms sudaro galimybę su savo bendraamžiais bendrauti gimtąja kalba.

Visos dienos, praleistos stovykloje, bus puiki patirtis, kurią stovyklautojams įgyti padėjo Vilniaus teatro „Lėlė“ aktoriai-lėlininkai. Jų kūrybiniame krepšyje yra jau ir svarbių apdovanojimų – „Auksiniai scenos kryžiai“, sukurtas ne vienas lėlių teatro spektaklis vaikams ir jų tėveliams.

Pasirodymas scenoje – jaudinantis ir įpareigojantis, visi stovyklos dalyviai labai jo laukė, stengėsi atlikti vaidmenis kuo geriau. Tad ir šį kartą jaudulio jausmas buvo stiprus – juk jaunųjų aktorių sukurtą teatro magiją stebėjo tėveliai, artimieji, draugai.

Projekto vykdytojai nuoširdžiai dėkoja už pagalbą įgyvendinant jo baigiamąsias veiklas kolegoms: Šilutės kultūros ir pramogų centro direktorei Jūratei Pancerovai, kultūrinės veiklos vadybininkei Violetai Katauskienei, garso inžinieriui Algirdui Skripkauskui, elektrikui – scenos apšvietėjui Vladimirui Pancerovui, aptarnaujančiam personalui.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė

1 skaitytojų komentaras
ŠILUTIŠKĖ 2017 liepos 11d., 16:11212.59.30.145

Ar vyksta užsiėmimai ,ar galima atvesti mergaitę 6-ių metų .Ačiū už atsakymą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą