Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškė medikė pagerbta Lietuvos gydytojų sąjungos suvažiavime

Publikuota: 2017 liepos 05 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

LGS suvažiavime A. Pikžirnienė (antra iš dešinės, nuotraukoje su šilutiškiais kolegomis) apdovanota vardiniu paveikslu. (www.silutesligonine.lt nuotr.)LGS suvažiavime A. Pikžirnienė (antra iš dešinės, nuotraukoje su šilutiškiais kolegomis) apdovanota vardiniu paveikslu. (www.silutesligonine.lt nuotr.)

Šilutės ligoninės gydytoja Audronė Pikžirnienė pagerbta Lietuvos gydytojų sąjungos (toliau – LGS) suvažiavime.

Birštone vykusiame LGS XV suvažiavime buvo renkamas naujas LGS prezidentas, svarstomas sveikatos apsaugos biudžetas, daug diskutuota dėl gydytojų atlyginimų bei jų profesinės kvalifikacijos tobulinimosi.

Suvažiavime dalyvavo visų LGS filialų atstovai, iš jų ir LGS Šilutės filialo nariai – pirmininkė Audronė Pikžirnienė, pirmininkės pavaduotoja Regina Kulpienė-Jaunienė ir gydytojas Edgaras Padimanskas. Taip pat dalyvavo Šilutės ligoninės vadovas, Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos tarybos pirmininkas Darius Steponkus.

,,Man buvo be galo svarbu dalyvauti kartu su gydytojais, būti tame rate, kuris yra tautos elitas ir žiedas. Deja, šiuo metu gydytojo profesija nuvertinta. LGS parodė, kad ši sąjunga yra jėga mūsų visuomenėje, todėl tikiu, kad teigiamų pokyčių ilgai laukti nereikės“, – grįžęs iš suvažiavimo kalbėjo VšĮ Šilutės ligoninės vyr. gydytojas Darius Steponkus.

Sveikinimai gydytojai

Suvažiavime pristatyti garbės nariai iš visų LGS filialų: Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Vilkaviškio, Biržų ir kitų. LGS Šilutės filialo pirmininkė A. Pikžirnienė buvo įvertinta LGS prezidento prof. L. Labanausko ir apdovanota vardiniu paveikslu, ekslibrisu.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Nors esame mažas miestas ir dirbame nedidelėje ligoninėje, tačiau esame žinomi ir vertinami šalyje. Aš noriu padėkoti gydytojai A. Pikžirnienei, kuri jau 20 metų pirmininkauja LGS Šilutės filialui. Ji padarė daug ir gerų darbų. Nors ne visada kas ir pavyko, tačiau jos norams ir pasišventimui ribų nėra“, – vyr. gydytojas D. Steponkus.

„Poetas Justinas Marcinkevičius sakė – Tai nuo tavęs čia taip šviesu, / Nuo žodžio šitaip pasakyto. / Nuo pagalvojimo balsu: / turbūt ne dėl savęs esu – / Esu turbūt dėl ko nors kito. Linkiu mums visiems būti vieningesniems, nes tik būdami tokie, nuveiksime daug daugiau. Ačiū už visus tuos metus”, – gydytojai A. Pikžirnienei dėkojo kolegė R. Kulpienė-Jaunienė.

Pirmininkė nuo 1997-ųjų

LGS Šilutės filialas veikia nuo 1989 metų. 1997-aisiais gydytoja anesteziologė-reanimatologė Audronė Pikžirnienė pradėjo vadovauti ne tik Šilutės ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriui, bet ir tapo LGS Šilutės filialo pirmininke.

Per visą 20-ties metų laikotarpį LGS Šilutės filialo nariai aktyviai dalyvavo norint perimti privatiems asmenims greitosios pagalbos veiklą, kovėsi priešinantis greitosios atjungimui nuo pirminės sveikatos priežiūros centro. Be visa to, kovojo už pirminio sveikatos priežiūros centro darbuotojus, kurie buvo nepatenkinti ne tik darbo sąlygomis. Organizacijos nariai pradėjo gydytojų atlyginimų didinimo etapą, kuris truko 5 metus. Juk LGS tikslas ir yra užtikrinti, kovoti už savo narių socialines garantijas, už atlyginimus, už darbo sąlygas, rūpintis narių civiline atsakomybe.
Taip pat sąjungos nariams teko daug bendrauti ir kreiptis, daryti bendrus susitikimus, posėdžiauti su Šilutės savivaldybės atstovais norint gerinti ligoninės gerbuvį – įsigijant ligoninei reikalingą įrangą, pradedant remonto darbus.

,,Šilutės filialui aš atstovauju 20 metų. Per šį laikotarpį mes, gydytojų sąjungos nariai, kovojome ir nemažai pasiekėme. Ankščiau mes visus taranavome savo klausimais, ieškodami atsakymų, sprendėme problemas, kovojome dėl geresnių sąlygų. Visi sukildavome, kaip į mūšį”, – kalbėjo LGS Šilutės filialo pirmininkė A. Pikžirnienė.

LGS Šilutės filialas vienija visus gydytojus, kurie pateikia prašymą būti gydytojų sąjungos nariais, mokantys 1 proc. nuo savo atlyginimo nario mokesčio LGS, o nuo šiol 10 eurų. Šiuo metu LGS Šilutės filialą sudaro 65 nariai.

Daugiau: www.silutesligonine.lt: „LGS suvažiavime apdovanota VšĮ Šilutės ligoninės gydytoja Audronė Pikžirnienė“

Rašyti komentarą