Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Naujas kaulas bendruomenėms

Publikuota: 2017 birželio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūloma finansinė parama nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimui – it apgraužtas kaulas kitapus aukštos spygliuotos tvoros: galbūt kas nors ir susigundys, bet pasiekti jį bus ne taip lengva.

Yra toks Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų planas. Viena iš jo įgyvendinimo priemonių – „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu šios priemonės įgyvendinimui – socialinei, vaikų ir jaunimo užimtumo, kultūrinei ir kt. veiklai – 2017 m. iš valstybės biudžeto lėšų skirta 2,6 mln. eurų, iš jų 34 836 Eur skirta Šilutės rajono savivaldybei.

Šie pinigai bus paskirstyti visų rajono seniūnijų bendruomenėms, atsižvelgus į gyventojų skaičių. Todėl kone pusė rajonui skirtos pinigų sumos ir vėl atiteks Šilutės seniūnijai, kurioje (mieste ir seniūnijos kaimiškose vietovėse) gyvena beveik pusė rajono gyventojų. Kitoms 10 seniūnijų teks dalintis likusią dalį – kiekvienai atiteks vidutiniškai apie 1700 Eur.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pinigai menki. Tačiau juos pasiekti bendruomenėms bus ne taip lengva. Mat, kaip savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje pastebėjo Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Bičkauskienė, ministro patvirtinta paraiškos dėl finansinės paramos bendruomenių projektams forma labai sudėtinga. O sprendimai dėl konkrečių projektų finansavimo bus priimami išplėstinėse seniūnaičių sueigose.

„Tai pasityčiojimas iš bendruomenių, – neištvėrė meras Vytautas Laurinaitis. – Bendruomenės rengs projektus, o juos vertins seniūnaičiai…“

Bet kitaip, matyt, jau nebus. Mat negalima nieko keisti. Galima tik neimti siūlomos paramos.

Tačiau komiteto nariai nusprendė, kad rajono seniūnijų gyventojams vis dėlto reikia suteikti galimybę padirbėti vardan tos – savo bendruomenės, ir balsavo už tai, kad šis sprendimo projektas būtų svarstomas tarybos posėdyje.

Bendruomeninei veiklai remti skirti tūkstančiai turės būti panaudoti iki šių metų gruodžio mėnesio.

Rašyti komentarą