Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LRT.lt: Kuršių mariose – plaukiojantis turgus? Ne taip greitai (video)

Publikuota: 2017 birželio 05 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės ir Neringos merų idėją atgaivinti tradiciją iš kito marių kranto į Neringą laivais plukdyti šviežias daržoves ūkininkai ir kurorto verslininkai vertina atsargiai. Tačiau tikisi, kad jau šią vasarą Nidoje atsiras bent turgelis, kuriame bus prekiaujama Šilutės rajono ūkininkų užaugintomis gėrybėmis.

Prieš pirmąjį pasaulinį karą pradėtas statyti Šilutės uostelis anuomet buvo labai populiarus. Neringiškiai į kitą marių krantą kurėnais plukdydavo žuvų, o namo grįždavo pasikrovę laivus šieno, šviežių daržovių.

Po daugiau kaip šimto metų Neringos ir Šilutės merai sumąstė atgaivinti senovinį maršrutą.

Svarstoma, kad daržoves, vaisius į Nidą Šilutės rajono ūkininkai galėtų plukdyti laivu. Šilutės uostelį administruojančios bendrovės vadovas sako, kad tam būtų galima pritaikyti vieną iš senesnių laivų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ūkininkai, susitikę su kurorto verslininkais, idėja susidomėjo. Vieni svarsto, kad plukdydami daržoves laivu, sutaupytų išlaidų kurui, kiti – nebeprekiautų turguose. Tačiau kai kuriems kyla ir abejonių.

„Iš laivų prekiauti ir su laivais galima bus tik atskiras daržoves. Todėl, kad kelis kartus perkraunant lapines daržoves, agurkus, pomidorus, jie praras savo kokybę, vizualinę vertę. Taip pat oro sąlygos, juk pažiūrėkim, užeina audra – ar atplukdysim?“ – abejojo Šilutės rajono ūkininkas Arvydas Stankus.

Kol kas konkrečių sprendimų nepriimta, tačiau Neringos ir Šilutės vadovai neabejoja, kad idėją pavyks įgyvendinti.

Tikimasi, kad jau šį mėnesį Neringoje atsidarys pirmasis ūkininkų turgelis, kuriame šviežių daržovių ir vaisių galės įsigyti vietos gyventojai bei svečiai.

Daugiau: LRT.lt: „Kuršių mariose – plaukiojantis turgus?“

Rašyti komentarą