Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninei – 125 (nuotr.)

Publikuota: 2017 birželio 05 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Penktadienį Hugo Šojaus dvaro konferencijų centre iškilmingai paminėta Šilutės ligoninės 125 metų sukaktis.

Vyko konferencija, kurios metu bus skaitomi pranešimai apie sveikatos politiką ir sveikatinimą, o jubiliejaus iškilmes užbaigė šventinė vakaronė.

Šventinis renginys prasidėjo moterų vokalinio ansamblio „Vaivora“ (vad. Gražina Liaudanskienė) pasirodymu.

Šio kolektyvo veikla taip pat glaudžiai susijusi su Šilutės ligonine, mat jo ištakos – šios įstaigos medicinos darbuotojų moterų choras. Ir tik vėliau jis tapo moterų vokaliniu ansambliu, tokiu, kokį dabar pažįsta šilutiškiai. Tačiau šio kolektyvo ryšis su jubiliejų mininčia medicinos įstaiga nenutrūko – ansamblyje „Vaivora“ iki šiol dainuoja kelios medikės.

Buvo parodytas maždaug 7 min. trukmės filmukas, į kurį pabandyta sutalpinti visą Šilutės ligoninės istoriją. Nepagailėta ir gražių žodžių ligoninės vadovams, specialistams ir kitiems darbuotojams.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Gražių žodžių ligoninės kolektyvui nepašykštėjo ir iškilmių svečiai. Sveikinimo žodį tarė Šilutės rajono savivaldybės vadovai – meras Vytautas Laurinaitis, jo pavaduotojas Algis Bekeris, administracijos direktorius Sigitas Šeputis ir jo pavaduotojas Virgilijus Pozingis, taip pat Šilutės rajono savivaldybės tarybos ir ligoninės stebėtojų tarybos nariai Steponas Kazlauskas ir Saulius Vytuvis.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, kaip buvo planuota, į Šilutę, deja, neatvyko. Tad jo sveikinimą šilutiškiams medikams perskaitė Sveikatos išteklių priežiūros ir inovacijų valdymo departamento direktorė Justina Januševičienė.

Ligoninės darbuotojus taip pat sveikino Seimo narė Laimutė Matkevičienė. Ji, be kita ko, palinkėjo, kad Šilutės ligoninės vyr. gydytojas Darius Steponkus ateitų į Seimą – kurti dar vienos sėkmės istorijos.

D. Steponkaus sėkmės istorija Šilutės ligoninės vadovo pareigose rašoma jau daugiau kaip 10 metų, nuo 2005-ųjų. Prieš trejus metus jis buvo pripažintas konkurso „Metų vadovas 2013“ nugalėtoju ir geriausiu 2013 metų gydymo įstaigų vadovu Lietuvoje.

Šilutės medikams linkėta geros kloties ir ateityje. O Šilutės rajono savivaldybė, anot mero V. Laurinaičio, ir toliau dės visas pastangas, kad ligoninė išliktų regioninė.

Apie Šilutės ligoninę (šaltinis www.silutesligonine.lt)

Dabartinės Šilutės ligoninės istorija prasidėjo 1892 m. spalio 10 d., kai kairiajame Šyšos upės krante, prie Rusnės plento, Šilutės dvarininko Hugo Šojaus (Scheu) dovanotame žemės sklype buvo pastatyta ir iškilmingai atidaryta nauja mūrinė ligoninė.

Viešojoje įstaigoje Šilutės ligoninėje, turinčioje 190 lovų, yra Chirurgijos, Traumatologijos, Reanimacijos ir intensyvios terapijos, Akušerijos-ginekologijos, Vidaus ligų, Vaikų ligų, Neurologijos, Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriai. Be jų ligoninėje veikia Priėmimo-skubios pagalbos skyrius, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius, Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnyba, Hemodializės, Radiologijos skyriai, Klinikinė diagnostinė laboratorija, Konsultacinė poliklinika.

Šilutės ligoninė yra licencijuota, ne pelno siekianti nacionalinės sveikatos priežiūros įstaiga, teikianti antrinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas ne tik Šilutės rajono, bet ir Pagėgių savivaldybės gyventojams.

Įstaigos vizija – tai antro lygio daugiaprofilinė gydymo įstaiga, nuolat siekianti sveikatos priežiūros kokybės ir optimalių darbo sąlygų darbuotojams.

Misija – teikti pacientams saugias, mokslu pagrįstas, kokybiškas, atitinkančias pacientų poreikius ir interesus sveikatos priežiūros paslaugas; užtikrinti pacientų privatumą, žmogiškąją pagarbą ir orumą; optimaliai išnaudoti savo galimybes, techninius ir finansinius resursus; prisiimti visą atsakomybę už ligoninės teikiamas sveikatos priežiūros paslaugas žmonėms; siekti aukštų darbo standartų ir efektyvumo.

Šilutės ligoninėje įstaigoje dirba daugiau kaip 400 darbuotojų, iš jų per 60 gydytojų, 180 sveikatos priežiūros specialistų. Šilutės ligoninės medikai daro viską, kad Šilutės rajono gyventojai čia pat netoli savo namų, gautų visapusišką, kvalifikuotą ir specializuotą priežiūrą. Mūsų medikai tobulinasi įvairiose medicinos įstaigose, vyksta į tarptautinius seminarus ir konferencijas.

Ligoninėje per metus gydosi vidutiniškai per 7000 stacionarių pacientų iš Šilutės rajono, kitų Lietuvos apskričių, atliekama daugiau kaip 2400 operacijų, apsilankymų skaičius pas gydytojus specialistus viršija 86.000 per metus.

Pastaraisiais metais daug nuveikta tobulinant medicininių paslaugų kokybę, diegiant naują įrangą, gerinant darbuotojų socialines garantijas bei darbo sąlygas.

Įgyvendinus Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos biudžeto lėšomis finansuojamą Šilutės ligoninėje teikiamų paslaugų kokybės gerinimo projektą, rajono pacientams pagerėjo ambulatorinių, ambulatorinės reabilitacijos, priėmimo – skubios pagalbos, palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugų kokybė ir prieinamumas, pradėtos teikti dienos chirurgijos paslaugos.

Įstaigoje yra visos galimybės teikti kokybiškas reabilitacijos paslaugas su modernia fizioterapine aparatūra. 2012 m. iš Europos Sąjungos gautų lėšų įrengtas naujas Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius, Vaikų raidos sutrikimų ankstyvosios reabilitacijos tarnyba. Pagerėjo Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus medicinos personalo darbo sąlygos. Naujos lovos, pakėlimo įrenginiai, dušo vežimėliai ir kėdės palengvino slaugomų pacientų priežiūrą. Atnaujintos Konsultacinės poliklinikos patalpos, instaliuotas naujas skaitmeninis rentgeno diagnostikos aparatas.

Šiuo metu vykdomas projektas, kurio dėka bus praplėsta elektroninės sveikatos sistema.

Įgyvendinus projektą bus įdiegta elektroninio medicininio įrašo (EMĮ) sistema, kuri užtikrins pacientų ligos istorijos įrašų sukūrimą, medicininių tyrimų analizės elektroninių centrų bei pacientų sveikatos stebėsenos sistemų vystymą bei saugų ir greitą apsikeitimą medicininiais duomenimis elektroninėje aplinkoje. Ši sistema bus integruota į nacionalinę duomenų bazę.

Projekto, skirto vidurio ir vakarų Lietuvos gyventojų sergamumo ir mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimui dėka, kurį mūsų ligoninė įgyvendino kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikoms, įsigyta trečios klasės ultragarsinė aparatūra, ilgalaikio EKG sekimo įranga ir reanimacijos lovos kompleksas.

Ligoninė siekia užtikrinti, kad Šilutės rajono žmonės gautų kokybišką gydymą, kad kuo daugiau asmens sveikatos priežiūros paslaugų būtų teikiama arti namų. „Šiais permainų laikais mūsų ligoninė pasiruošusi įvairiems iššūkiams. Norime dirbti gerai, tobulėti, padėti pacientams, – rašoma Šilutės ligoninės interneto svetainėje. – Kviečiame visada drąsiai kreiptis pagalbos, pasitikėti mūsų medikais“.

1 skaitytojų komentaras
ŠILUTIŠKĖ 2017 birželio 6d., 06:45212.59.30.145
Sveikiname visą ligoninės kolektyvą ir linkime kuo geriausios sėkmės profesiniame darbe.Tikrai turime labai aukštos kvalifikacijos specialistų ,kurie dirba iš širdies ir atsakingai ,aš iš daugelio noriu atskirai išreikšti nuoširdžią padėką gydytojams A. Starkui ir K.Giedrikui. Sėkmės visam ligoninės kolektyvui.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą