Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aukštumalą nuniokojo gaisras

Publikuota: 2017 gegužės 05 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.aukstumala.lt nuotr.www.aukstumala.lt nuotr.

Visiškai sudegė arba buvo stipriai apgadinta apie 150 m Aukštumalos pažintinio tako, šiuo metu jis uždarytas.

Ketvirtadienio pavakarę Aukštumalos pažintiniame take įsiplieskė gaisras. VĮ Šilutės miškų urėdijos ir Nemuno deltos regioninio parko specialistų duomenimis, 0,48 ha plote ugnis sunaikino žolinę dangą, sužalojo tako pakraščiuose augančius berželius ir krūmus. Visiškai sudegė arba buvo stipriai apgadinta apie 150 m naujojo medinio tako dangos,  praneša portalas www.aukstumala.lt.

Gamtos patirtus nuostolius įvertins atsakingi darbuotojai. Bet juk ne viskas vertinama pinigais.

Su nuoskauda mename neatsakingus tako lankytojus, kurie, įsivaizduodami esą gamtos gerbėjai, visgi neturi supratimo apie elgesio gamtoje normas. Ugnis – numestos nuorūkos, degtuko ar bet kokiame kitame pavidale – pelkėse, miškuose, pievose tampa gaisro nešėja. Gaisro metu nukenčia ne tik augalija, bet ir gyvūnai, ypač mažieji, žūva ir stambesnių gyvūnų jaunikliai, kurie neturi galimybės pasprukti nuo pražūtingos liepsnos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Esame dėkingi vietos gyventojams, pranešusiems apie gaisrą Aukštumaloje, ir Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 3 pamainos ir Kintų bei Saugų komandų ugniagesiams – už itin operatyvų darbą gesinant gaisrą Aukštumalos pažintiniame take (o juk vakar buvo Šv. Florijono – Gaisrų sergėtojo diena). Tik jų dėka gaisras neišplito, nors prie gaisro židinio ugniagesiams teko apie 1 kilometrą eiti pėsčiomis ir neštis gesinimo įrangą.

Labai prašome netapti nuotykių ieškotojais-smalsuoliais ir laikytis Nemuno deltos regioninio parko darbuotojų nurodymų. Tai ne tik Jūsų pačių, bet ir mūsų visų Aukštumalos pelkės saugumui…

www.aukstumala.lt inf.

Rašyti komentarą