Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės bibliotekoje atidarytas išbandymų kambarys „Bebaimių 12+“

Publikuota: 2017 balandžio 26 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

(F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.)(F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.)

Balandžio 24–30 d. visoje Lietuvoje minima 17-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė. Šiemet ji atsigręžia į lankytoją, tardama jam: „#tuesibiblioteka“. Bibliotekose šią savaitę vyksta bendruomenių renginiai, susitikimai su rašytojais, leidėjais, politikais, žiniasklaidos atstovais, kad visi kartu galėtų diskutuoti apie bibliotekų vaidmenį, svarbą ir ateitį.

Balandžio 25 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje atidarytas interaktyvus išbandymų-galvosūkių kambarys „Bebaimių12+“, įkurtas pasitelkiant ne tik kūrybiškus sprendimus, bet ir diegiant šiuolaikines technologijas. Šią idėją finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

Renginio dalyviai buvo pakviesti pamatyti tai, ko dar nebuvo matę. Jiems buvo paruoštos keturios pramogų zonos, kuriose galėjo nukeliauti į virtualią realybę, žaisti interaktyvų boulingą ar pasivaržyti interaktyvių šokių turnyre, pamankštinti protus virtualiame intelektiniame žaidime bei stebėti tiesioginę vaizdo transliaciją iš Galvosūkių kambario. Renginio metu vyko varžytuvės tarp Šilutės rajono jaunimo atstovų komandų, uždarytų išbandymų kambaryje ir turėjusių kuo greičiau iš ten išeiti. Kiekvienai komandai užduotims atlikti buvo skirta po 30 minučių. Tarpusavyje susirungė trys komandos: JKL-1, Šilutės šaulių kuopa ir JKL-2.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Išbandymų-galvosūkių kambario „Bebaimių 12+“ pristatyme apsilankė ir Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis. Jam pirmajam buvo suteikta galimybė nukeliauti į virtualų pasaulį, pasitelkus bibliotekos įsigytą įrangą. Meras apžiūrėjo įrengtą kambarį ir trumpai stebėjo, kaip jaunuoliai sprendė paruoštas užduotis.

Visoms komandoms baigus įveikti iššūkį Galvosūkių kambaryje, suskaičiuoti rezultatai. Greičiausiai iš kambario, per 19 minučių, išėjo JKL-1 komanda. Kiekvienam komandos nariui įteikti prizai.

Galvosūkių kambario atidaryme dalyvavęs Šilutės jaunimas biblioteką paliko kupinas įspūdžių, gerų emocijų bei nusiteikė dar kartą sugrįžti ir išbandyti visą „Bebainių 12+“ kambario versiją, trunkančią 60 minučių.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka organizuoja įvairaus pobūdžio renginius jauniems žmonėms ir stengiasi, kad jie būtų ne tik patrauklūs, bet ir teikiantys naudos. Galvosūkių kambaryje yra interaktyvus ekranas su įdiegtu interaktyviu žemėlapiu, pagal kurį orientuodamiesi dalyviai turi atrasti žymius krašto kultūros ir visuomenės veikėjus, tokius kaip Hermaną Zudermaną, Vilhelmą Storostą-Vydūną, originalia forma pažinti miesto kultūros paveldo objektus. Tokiu inovatyviu būdu jie lavina orientacinius įgūdžius, skatinamas dalyvių pilietiškumas, tautiškumas.

Išbandymų-galvosūkių kambarys veiks kiekvieną trečiadienį (detalaus darbo valandų grafiko teirautis bibliotekininkų). Visi, norintys dalyvauti, turi iš anksto registruotis tel. (8 441) 77 137 arba Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje (I aukštas, Tilžės g. 10).

Dalia Vasiliauskytė, F. Bajoraičio viešosios biblioteka

2 skaitytojų komentarai
BeB: 2017 balandžio 27d., 14:255.20.107.167

virtarealybė-papildytatiesa, tykiojidiskoteka-sujungtasveikata, papudruotasmelas-feisasbukas.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Anevas 2017 balandžio 28d., 18:4178.61.117.233

Na meras ir taip virtualiam pasaulyje,Ką pamatė ?sporto kompleksą,gal net Šilutės viziją?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą