Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Elektronikos atliekas keičia į kompostą

Publikuota: 2017 balandžio 26 Kategorija: Aktualijos, Rajone

KRATC nuotr.KRATC nuotr.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (toliau – KRATC ) viso regiono didžiųjų ir žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėse pradėjo dovanų akciją „Keisk elektroniką į kompostą“.

Septynių Vakarų Lietuvos savivaldybių gyventojai kviečiami nebereikalingus elektros ir elektronikos prietaisus atiduoti į specialias aikšteles, o mainais už juos pasiimti tvarkingai supakuoto komposto maišus.

„Jau antrus metus vykdome komposto dalinimo akciją. Jį pagaminome iš visame regione surinktų žaliųjų atliekų“, – pasakojo Ramunė Šličienė, KRATC ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Pernai kompostas buvo dalinamas mainais į naudotas padangas, o šiemet aplinkosaugininkai akcentuoja nebereikalingų elektros ir elektronikos prietaisų surinkimą.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Kad KRATC aikštelėse nemokamai iš gyventojų priimamos naudotos padangos, statybų ir remonto atliekos, baldai – jau nebėra naujiena. Šios atliekos yra tarp gausiai vežamų į aikšteles. Tuo tarpu sugedę šaldytuvai, televizoriai, kompiuteriai dažnai išmetami tiesiog į komunalinių atliekų konteinerius arba paliekami šalia jų. Norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad šie daiktai taip pat gali būti perdirbami, tik juos reikia pristatyti į surinkimo vietas“, – aiškino ekologė.

KRATC specialistai tvirtina, kad į 10 kg maišus supakuotas kompostas yra paklausus ir atviliodavo interesantus į aikšteles net po kelis kartus. Pernai 2000 maišų buvo išdalinti per porą mėnesių, šiemet gyventojams paruošta taip pat 2000 derlingo juodžemio pakuočių.

Visame Klaipėdos regione KRATC yra įrengusi ir administruoja 10 didžiųjų ir 7 žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles, į kurias gyventojai nemokamai gali atiduoti nebereikalingus daiktus.

Aikštelių darbo laikus ir vietas rasite čia: http://www.kratc.lt/atlieku-surinkimas/atlieku-surinkimo-aiksteles

www.kratc.lt inf.

Rašyti komentarą