Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės valdininkų šokdinti negalima

Publikuota: 2017 balandžio 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Iš darbo grupės dėl buitinių atliekų tvarkymo posėdžio sugrįžus.

Jeigu jums kyla klausimų, susijusių su buitinių atliekų tvarkymu Šilutės rajone, jokiu būdų nevarstykite už tai atsakingų valdininkų kabineto durų ir neskambinkite jiems. Kitaip sakant, nešokdinkite jų ir nevarginkite. Nes to daryti negalima. Kreipkitės raštu ir jums bus atsakyta.

Ši tvarka galioja ir savo trigrašį visur kišantiems pradžioje minėtos darbo grupės nariams, visuomenės veikėjams – taip jie pristatomi mero protvarkyje dėl darbo grupės sudarymo – Stasiui Blinkevičiui ir Edvardui Jurjonui.

Juolab kad, kaip vakarykščiame posėdyje priminė darbo grupės pirmininkas, savivaldybės tarybos narys Tomas Budrikis, šiai darbo grupei pavesta teikti pasiūlymus, kaip pagerinti atliekų tvarkymą rajone, o kontrolė – tai jau savivaldybės administracijos, tiksliau, administracijos tarnautojų, atsakingų už atliekų tvarkymo administravimą ir kurių, kaip paaiškino jų tiesioginis vadovas, Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjas Remigijus Rimkus, negalima šokdinti, reikalas.

Tačiau yra viena bėda: kontrolė nėra deramai užtikrinama. Todėl darbo grupės nariams – visuomenės veikėjams taip ir niežti visur kišti savo trigrašį. Bet, kaip jau buvo prieš tai parašyta, ir jiedviem valdininkų šokdinti negalima.

Taip pat negalima prašyti ar reikalauti informacijos apie įmonių ir kitų juridinių asmenų deklaruojamus atliekų kiekius, nest tai konfidencialu. Kitaip sakant, be tų įmonių ar kitų juridinių asmenų sutikimo tokia informacija tretiesiems asmenims, įskaitant ir savo trigrašį visur kišančius darbo grupės narius – visuomenės veikėjus, negali būti teikiama.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tačiau darbo grupės nariai gali, tiksliau, turi teikti pasiūlymus, kaip pagerinti atliekų tvarkymą rajone.

Bent jau iš pastarojo posėdžio galima daryti išvadą, kad tie du darbo grupės nariai – visuomenės veikėjai sugeba daugiau nei visur kaišioti savo trigrašį. Pavyzdžiui, baigiamoje rengti buitinių atliekų tvarkymo konkurso techninė specifikacijoje būtent jų iniciatyva (arba jie daug prie to prisidėjo) turėtų atsirasti nuostata, kad būsimas vežėjas įvertintų galimybę rečiau vežti atliekas iš individualių valdų šaltuoju metų laiku, panaikintas šiukšliavežių talpos apribojimas, kad konkurse galėtų dalyvauti ir įmonės su didesnės nei 22 kub. m talpos transporto priemonėmis. Jau vien dėl šių priežasčių atliekų tvarkymo paslauga galėtų atpigti.

O jeigu dar fiziniai ir juridiniai asmenys sąžiningai rūšiuotų savo atliekas, tai, žiūrėk, dar mažiau šiukšlių būtų išvežama į regioninį sąvartyną Dumpiuose ir atliekų tvarkymo paslauga galėtų dar labiau atpigti.

Tai, kad atliekos vis dar prastai rūšiuojamos, anot darbo grupės pirmininko T. Budrikio, žino visi. Apie tai ne kartą buvo rašyta ir „Šilutės ETA Žiniose“. Pavyzdžiui: „Atliekų tvarkymo baruose dar daug neartų dirvonų“, „Visiškai slaptai, arba Neliečiamieji“, „Visiškai atvirai, arba ir vėl neliečiamieji“.

Pastarieji du aprašyti atvejai inicijuoti tų pačių grupės narių – visuomenės veikėjų, kuriems taip ir niežti visur kišti savo trigrašį.

Tačiau, kaip jau buvo rašyta, kontrolė – tai savivaldybės administracijos tarnautojų, atsakingų už atliekų tvarkymo administravimą ir kurių negalima šokdinti, reikalas.

Bet yra dar viena bėda: esamų valdininkų, kurių negalima šokdinti, per maža, kad būtų galima deramai užtikrinti atliekų tvarkymo kontrolę. Bent jau taip buvo teigiama vakarykščiame darbo grupės posėdyje. Sako, reikia dar vieno valstybės tarnautojo…

Darbo grupės posėdyje taip pat tartasi dėl gyventojų švietimo atliekų tvarkymo klausimais, Viešųjų paslaugų skyrius įpareigotas per būsimus darbo grupės posėdžius pateikti informaciją apie jam pavestų užduočių įvykdymą.

Beje, jeigu viskas klosis sklandžiai ir konkursas nebus apskųstas, tai galbūt jau kitais metais atliekų tvarkymu rajone rūpinsis naujas vežėjas. Arba tas pats – UAB „Ecoservice“, bet jau naujomis sąlygomis.

Tačiau viena sąlyga greičiausiai jau nesikeis: Šilutės valdininkų, atsakingų už atliekų tvarkymo administravimą, šokdinti negalima…

6 skaitytojų komentarai
rimkui 2017 balandžio 26d., 06:1484.15.179.82
kada pradesi dirbti , ponas rimkau

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 30 Thumb down 6

Atsakyti

Nebetikintis Lietuvos valdžia 2017 balandžio 26d., 06:1490.137.93.209
Ne šokdinti, o sodinti juos reikia, tai. reketininku gauja:
Kur ta laisve,teisingumas ir t, t,:
Geriau varyt iš Lietuvos!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 10

Atsakyti

SN 2017 balandžio 26d., 07:4788.119.138.11
Čia tipo “prie ruso buvo geriau”. Neik balsuoti už bambalį ir valdžia bus geresnė.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

Atsakyti

Anevas 2017 balandžio 26d., 18:4778.61.117.233
Reikia tikėti ir ,mylėti ir gerbti “vadžią”,Męs patys išrinkome,,,Na su šypsena,,,

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

s 2017 balandžio 26d., 14:4178.57.219.126
Šiaip, kai straipsnelyje 6 kartus paminėtas žodelis “šokdinti”, kyla įtarimas, kad tai pagrindinis tikslas. Na dar pridėjus “aktyvistus”, tai tikras šokių ratelis, tik be “čekisto”…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Atsakyti

Algimantas Kvietkus 2017 balandžio 26d., 18:1284.15.179.82
kadangi ponas Rimkus yra vietinės valdžios patikėtinis sprendžiant klausimus , susijusius su šiukšlių surinkimu ir apmokėjimu už jų surinkimą ir utilizavimą , aš noriu užduoti jam ( PONUI RIMKUI ) keletą klausimų :
- aš iš savo namų ūkio per du mėnesius prirenku iki 120 – 150 litru mišrių komunalinių atliekų ( kadangi rūšiuoju ). Pagal pono Rimkaus planą per ntą laikotarpį turiu pririnkti iki 1000 litrų ( už kuriuos beje ir moku ) TAI UŽ KĄ PONAS RIMKAU AŠ MOKU – išeina taip ,kad tos atliekos realiai egzistuoja , arba kažkas nesažiningai dirba ir dirba būtent vežėjų naudai ( turiu sakyti GALIMAI ) ;
- daugelis žmonių susiduria su nežinojimu rūšiuojant atliekas . Iki šiol jūsų ponas Rimkau skyrius nieko absoliučiai nepadarė , kad žmonėms pagelbėti šiuo klausimu . O gal Jūs , ponas Rimkau , ir nesuinteresuotas , kad žmonės rūšiuotų . Juk tai į naudą vežėjams .
Tad prašome , ponas Rimkau , atsakyti į šiuos klausimus .
Na , ir mano nuomone , vertėtų jums pagalvoti apie savo atitikimą einamoms pareigoms .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą