Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams: prasideda akcija „Karšis – 2017“

Publikuota: 2017 balandžio 20 Kategorija: Pranešimai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. skelbia akciją „Karšis – 2017“ Nemuno deltos regioniniame parke.

Akcijoje dalyvaus ne tik aplinkosaugininkai, bet ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybų pareigūnai, taip pat į pagalbą bus pasitelkti neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai. Aplinkos apsaugos inspektoriai tikrins žvejus mėgėjus: ar žvejyba vyksta teisėtai, ar žvejai turi įsigiję žvejo mėgėjo korteles, ar nenaudojami draudžiami žvejybos įrankiai ar būdai, ar nėra gaudomi karšiai.

Už žvejybą be žvejo mėgėjo kortelės yra numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 90 iki 170 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo. Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, užtraukia baudą nuo 120 iki 300 eurų su šių įrankių bei priemonių konfiskavimu. Primename, kad už neteisėtai sugautą karšį tektų atlyginti 66 eurus siekiančią žalą žuvų ištekliams. Už karšį, pagautą Minijos ichtiologiniame draustinyje, žala trigubinasi.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Aplinkosaugininkai prašo laikytis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 13 p.: „Pagautos žuvys ir vėžiai, mažesni negu nustatyta 12 punkte, ir žuvys, kurias draudžiama gaudyti ar tuo metu draudžiama gaudyti, turi būti tuoj pat paleidžiamos atgal į tą patį vandens telkinį“. Draudžiamos gaudyti žuvies laikymas specialiuose tinkleliuose yra laikomas Taisyklių pažeidimu ir užtraukia atsakomybę, numatytą LR ANK 291 str. 4 d.

Aplinkos apsaugos inspektoriai tikisi ir visuomenės pagalbos. Pastebėjus galimus žvejybos pažeidimus, nedelsiant prašome pranešti Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai tel. 8-46 367034, 8-618 38833 arba Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai tel. 8-441 53942, 8 698 44527, arba 112.

Limituotos žvejybos reguliavimo priemonės ir sąlygos Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose, į kuriuos įeina ir Tenenio upė: žvejoti leidžiama ištisus metus, laikantis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų, žvejo mėgėjo kortelės išduodamos parai, savaitei (7 d.) arba mėnesiui (30 d.). Žvejo mėgėjo korteles galima įsigyti per ALIS sistemą (www.alis.am.lt) arba visuose Perlo terminaluose. Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti ne daugiau kaip 7 kg bendro svorio žuvų. Nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. visus sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti atgal į vandens telkinį. Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniai: tai visi Nemuno deltos regioniniame parke esantys vandens telkiniai, išskyrus esančius Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate, Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje, Kuršių marias tarp Atmatos ir Skirvytės upių mažesniu kaip 1 km atstumu nuo kranto, Kniaupo įlanką.

klrd.am.lt inf.

Rašyti komentarą