Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šv. Velykų orų prognozė: pavasaris pasuko atbulomis

Publikuota: 2017 balandžio 13 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Orai

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Artėjant didžiausiai pavasario šventei pasitvirtina prasčiausios sinoptikų prognozės – laukia prasti, labiau žiemiški nei pavasariški orai. Lietus maišysis su šlapdriba ir vis labiau kris temperatūra. Šviesesnė, bet ir šalčiausia, numatoma antroji Velykų diena.

Kaip 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė, šeštadienio naktį kritulių dar bus mažiau – tik vienur kitur. Termometro stulpelis rodys apie 1–3 laipsnių šalčio, šalčiausia bus Šiaurės Lietuvoje.

Dieną oras sušils nuo 6 iki 11 laipsnių, bet iš vakarinių rajonų atkeliaus lietus. Stipriausiai lis Pietų Lietuvoje, į rytinius rajonus lietus labiau atkeliaus antroje dienos pusėje. Tačiau iš esmės tai bus lietinga diena. Vėjas bus pietinių krypčių, palyginti, nestiprus.

„Šeštadienio vakarą ir Velyknaktį lietus dar labiau suintensyvės, tik ryte į šiaurinius rajonus ims skverbtis šaltesnis oras, todėl Šiaurės Lietuvoje pasirodys ne tik lietus, bet ir šlapdriba. Dieną vėjas pasisuks iš šiaurės ir vietomis jo gūsiai bus pakankamai stiprūs – iki 15–18 m/s.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Naktį temperatūra bus teigiama – 1–5 laipsniai šilumos, bet dieną – ne ką šilčiau. Šiaurės Lietuvoje termometras rodys vos apie 4 laipsnius, Pietų Lietuvoje dar pakils iki 7–8 laipsnių, bet ir ten antroje dienos pusėje ims vėsti. Pajūryje, taip pat ir Šiaurės Lietuvoje, apie vidurdienį krituliai turėtų pasitraukti, tačiau pūs stiprokas vėjas ir bus vos apie 5 laipsnius šilumos. Tuo tarpu Rytų Lietuvoje diena bus itin šlapia, lietus čia maišysis su šlapdriba“, – teigė specialistė.

Pirmadienio naktį, pasak sinoptikės, išsigiedrys, tik kai kur gali pasirodyti šiek tiek sniego. Temperatūra nukris iki 3–6 laipsnių šalčio, o dieną pakils tik iki 3–7 laipsnių šilumos. Vėjas išliks šiaurės, bus jau ne toks stiprus, bet vis dar jausis vidutinio stiprumo gūsiai.

„Kritulių bus gerokai mažiau – pasirodys tik vietomis. Taigi antra Velykų diena bus gražesnė, bet šaltesnė. Kol kas pavasaris pasuko atbulomis“, – sakė A.Nagelytė.

Inga Saukienė, 15min.lt

Rašyti komentarą