Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Chorui „Vox Libri” – muzikos profesionalų įvertinimas

Publikuota: 2017 balandžio 13 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šilutės kultūros ir pramogų centro nuotr.Šilutės kultūros ir pramogų centro nuotr.

Balandžio 9 dieną Šilutės kamerinis choras „Vox Libri” (vadovė Rasa Golubovskienė) dalyvavo Gargžduose vykusiame Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso pirmame ture. Tądien Šilutės vardas skambėjo ne kartą, o „Vox Libri” choristų atlikti kūriniai sulaukė muzikos profesionalų įvertinimo.

Lietuvos suaugusiųjų chorų konkursas organizuojamas periodiškai – likus metams iki Lietuvos dainų šventės. O šiemet savo jėgas priešais kompetentingą, Lietuvoje gerai žinomą chorvedžių komisiją ryžosi ir choras „Vox Libri”.

Gargžduose vykusiame konkurse tądien dalyvavo 12 Klaipėdos regiono chorų, kurie buvo vertinami pagal kūrinių atlikimo meninį lygį, programos savitumą bei sceninę kultūrą. Pirmojo turo dalyviai varžėsi dėl keturių laipsnių diplomų bei galimybės dalyvauti antrajame konkurso etape, kur jų pasirodymus vertins tarptautinė vertinimo komisija. Vilniuje vyksiančio antrojo etapo metu chorams bus suteikta ir speciali kategorija.

Pirmą kartą šio konkurso scenoje savo programą atlikę šilutiškiai choristai pavergė komisijos simpatijas – jų debiutas buvo puikiai įvertintas. Chorui „Vox Libri” skirtas aukščiausias I laipsnio diplomas, kuris garantuoja teisę varžytis Vilniuje vyksiančiame antrajame konkurso etape ir kovoti dėl Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso laureato žymens bei piniginio prizo.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tačiau tuo šilutiškių choro apdovanojimai nesibaigė. Jiems įteiktas ir specialusis prizas už debiutą Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse.

„Labai džiaugiamės ne tik tuo, kad mūsų darbas buvo įvertintas profesionalų, bet ir galimybe garsinti savo kraštą. Visų mūsų širdys džiaugėsi, kad į Šilutę parvežame tokį apdovanojimą”, – sakė choro „Vox Libri” vadovė R. Golubovskienė.

Šilutės kultūros ir pramogų centro inf.

Rašyti komentarą