Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atėjo Cipario

Publikuota: 2017 balandžio 04 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

E. Cipariui (kairėje) pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)E. Cipariui (kairėje) pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (toliau – STT) sulaikė Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) viršininką Edmundą Ciparį, jam pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdos, Šilutės ir Palangos VMVT darbuotojų galimai korupcinių veiksmų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą šiandien sulaikytas Šilutės VMVT viršininkas E. Ciparis, kuriam pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

Taip pat įtariama, kad Klaipėdos VMVT vyriausioji specialistė – maisto produktų inspektorė Vaida Merkevičienė, veikdama neteisėtai, už atlygį informuodavo įmonių vadovus apie numatomus atlikti patikrinimus jų įmonėse.

Jų darbovietėse atliktos kratos, artimiausiu metu bus sprendžiama dėl V. Merkevičienės ir E. Cipario nušalinimo nuo pareigų.

Įtarimai kyšininkavimu taip pat pateikti Palangos VMVT viršininkei Virginijai Grigalauskienei.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Atliekant šį sisteminės korupcijos tyrimą įtarimai gali būti pareikšti ir kitiems asmenims.

„Sisteminių korupcijos atvejų išaiškinimas yra viena iš prioritetinių Tarnybos veiklos krypčių, kuriai ir mūsų valdybos pareigūnai skiria didelį dėmesį“, – sako STT Klaipėdos valdybos viršininkas Arvydas Juršėnas.

Pažymėtina, kad 2016 metais STT korupcijos prevencijos specialistai, išanalizavę VMVT veiklą, aptiko korupcijos rizikos veiksnių tiek vidaus kontrolės, tiek administracinio poveikio priemonių taikymo srityse. Buvo pasiūlyta stiprinti VMVT vidaus kontrolės procedūras, užtikrinti patikrinimų kokybę ir periodiškumą, teisės aktuose aiškiai apibrėžti atvejus, kai patikrinimus gali atlikti tik vienas inspektorius. Šis ikiteisminis tyrimas atskleidžia, kad korupcijos apraiškos šioje srityje išlieka aktualios.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

2016 metais Klaipėdos valdyboje pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, teismai išnagrinėjo 12 STT Klaipėdos valdybos pareigūnų tirtų bylų. 12 asmenų nuteista dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba, prekybos poveikiu ir kitų korupcinio pobūdžio nusikaltimų.

Parengta pagal www.stt.lt inf.

3 skaitytojų komentarai
pagaliau 2017 balandžio 5d., 20:0684.15.176.27
pagaliau priciupo ta korupcijos irštvą . Kiek jis pinigėlio nugręžė , kiek nervų žmonėms sugadino . Teko susidurti su jo bendradarbiais – atvirai reketuodavo , jei neduodavai – būdavai žlugdomas per baudas . O prisikabinti ir prie stulpo galėdavo . Ir jo daugumą bendradarbių reikėtų už grotų

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 1

Atsakyti

Och kaip nelaiku 2017 balandžio 6d., 09:3388.119.138.11
Virginijai Kirjanovienei, Velykos ant nosies. Tašės paruoštos

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 1

Atsakyti

Anal-itikas 2017 balandžio 6d., 10:1578.61.120.129

Teko su vet. tarnyba susidurti ne kartą. Tikrai geranoriški ir nepriekabūs. Dėl kyšių net tokios minties niekada nebuvo. Žinoma reikia vykdyti tai, kas yra reikalaujama.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 16

Atsakyti

Rašyti komentarą