Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Biblioteka ruošiasi naujų paslaugų startui

Publikuota: 2017 kovo 31 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Pastaraisiais metais jau beveik visiems tapo įprasta, kad Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vykdomos ne vien su knygomis susijusios veiklos. Čia gausu įvairių kitokio formato renginių, tokių kaip užsiėmimai su konstruktorių rinkiniais, trimatėmis modeliavimo programomis ir 3D spausdintuvu, interaktyvūs šokiai, boulingas, kt.

Bibliotekininkai nenustygsta vietoje ir plėtoja vis naujas idėjas, stengdamiesi pritraukti miesto ir rajono jaunuomenę į biblioteką.

Taip gimė inovatyvūs projektai „Išbandymų kambario šturmas“ bei „Bibliotekos iššūkis jaunimui – ateik, priimk, įveik!“

Kovo 29 d. viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas-kūrybinės dirbtuvės, kurių metu buvo pristatyti minėti projektai. Jaunimas susipažino su patraukliomis ir novatoriškomis bibliotekininkų idėjomis, įžvalgomis, išsakė savo nuomonę dėl naujų veiklų, diskutavo.

Projekto „Išbandymų kambario šturmas“ esminis tikslas – sukurti naują nemokamą paslaugą jauniems žmonėms – Išbandymų kambarį, įtraukiant juos į bibliotekos organizuojamą novatorišką veiklą, skatinančią jų saviraišką, užimtumą, partnerystę, keitimąsi iniciatyvomis, idėjomis, patirtimi. Išbandymų kambario užduotims sukurti bus pasitelktos šiuolaikinės technologijos: interaktyvus ekranas su įdiegtu interaktyviu žemėlapiu, virtualios realybės akiniai, planšetiniai kompiuteriai ir kt.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bibliotekoje nuo vasario mėn. intensyviai vyksta pasiruošimas Išbandymų kambariui įrengti, įsigyjami užduotims atlikti reikalingi materialūs ir nematerialūs resursai. Jau vyksta kūrybiniai, praktiniai užsiėmimai, kurių metu jaunimas, pasitelkdamas trimates modeliavimo programas, kuria objektus užduotims, juos modeliuoja, o po to atspausdina 3D spausdintuvu.

Nuo balandžio mėn. bibliotekoje veiks programavimo dirbtuvės. Padedant bibliotekos darbuotojams jaunimas programuos lazerių sistemas, testuos jų prototipus, padės ruošti patalpas ir atlikti galutinius testavimus. Taip jaunimas bus įtrauktas į bendrą netradicinę veiklą, bus skatinama jų saviraiška, komandinis darbas, stiprinamas bendradarbiavimas, iniciatyvos, vykdoma socializacija.

Balandžio 25 d. 15.00 val. F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (Tilžės g. 10) bus pristatytas Išbandymų kambarys Šilutės miesto jaunimui ir ne tik. Visi norintys bei subūrę bendraminčių komandą atidarymo metu galės pirmi išbandyti naują paslaugą bei savo galimybes.

Bibliotekoje sukurta turininga, novatoriška laisvalaikio praleidimo forma sudarys sąlygas jaunimui kritiškai, logiškai mąstyti, sistemingai siekti tikslo, prisiminti ar įgyti naujų žinių apie Šilutės kraštą. Be to, tai bus nemokama, visiems prieinama paslauga.

Dalia Vasiliauskytė, Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Rašyti komentarą