Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė gręžiasi į vandens sportą

Publikuota: 2017 kovo 28 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės planuose – naujos vandens sporto bazės Kintuose ir Minijos kaime, kuriose bus mokoma prisijaukinti jėgos aitvarą, plaukti burlente, buriuoti.

Antradienį įvykusiame rajono savivaldybės vadovų susitikime su vietos žiniasklaidos barų artojais, be kita ko, kalbėta ir apie beįsibėgėjantį tarptautinį projektą „Baltijos vandens sporto centras“, kuriame Šilutė dalyvauja kartu su partneriais iš Kolobžego (Lenkija) ir Barto (Vokietija) miestų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jau įvyko pirmieji projekto partnerių susitikimai, kurių metu parengta bendra projekto koncepcija, aptartos jo įgyvendinimo priemonės. Netrukus bus teikiamos paraiškos dėl finansinės paramos projektui įgyvendinti.

Projekto partneriai planuoja įsigyti mažųjų ir neįgaliesiems buriuoti pritaikytų jachtų, jėgos aitvarų ir burlenčių, gelbėjimo ir saugumo užtikrinimo laivų, ryšio ir kitų priemonių, kurios bus naudojamos mokant vaikus, suaugusiuosius ir neįgaliuosius buriuoti.

Kintuose, Kuršių marių pakrantėje tarp žvejų prieplaukos ir miestelio maudyklos (apie 800 m), planuojama įrengti paplūdimį. Tai bus viena iš buriavimo mokymo bazių. Antrąją – su buriavimo teorijos mokymo baze – numatyta įsteigti Minijos kaime.

Projektas turės būti įgyvendintas per 3 metus.

Rašyti komentarą