Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Trumpai: Zudermanas – tarp Šilutės ir Macikų

Publikuota: 2017 kovo 16 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Diskusijos dalyviai apžiūrėjo H. Zudermano ekspoziciją Macikuose. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Diskusijos dalyviai apžiūrėjo H. Zudermano ekspoziciją Macikuose. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

2017 m. rugsėjo 30 d. minėsime kraštiečio vokiečių kilmės rašytojo ir dramaturgo Hermano Zudermano 160-ąsias gimimo metines (renginių programa pridedama).

Vakar, kovo 15 d., Šilutėje įvykusioje apvaliojo stalo diskusijoje toliau buvo tariamasi, ką daryti su H. Zudermano ekspozicija, kuri jau kone 30 metų veikia rašytojo gimtajame name Macikuose.
Diskusijoje dalyvavo Šilutės rajono savivaldybės, Šilutės H. Šojaus muziejaus tarybos, Šilutės Hermano Zudermano draugijos, Kultūros ministerijos, kitų suinteresuotų įstaigų atstovai.
Apžiūrėję H. Zudermano ekspoziciją Macikuose, diskusijos dalyviai rinkosi Šilutės dvare.


Šilutės Hermano Zudermano draugijos nariai kėlė klausimą, ar H. Zudermanas tikrai yra mūsų krašto žmogus, kad vyksta tokios diskusijos: esą mums, šilutiškiams, turėtų būti garbės reikalas išsaugoti visame pasaulyje garsaus rašytojo ir dramaturgo ekspoziciją jo gimtajame name Macikuose.
Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas
Tačiau, kaip ne kartą buvo pastebėta, Macikuose nėra tinkamų sąlygų muziejiniams eksponatams laikyti (patalpa nešildoma), ekspozicija mažai lankoma.
Galiausiai buvo sutarta, kad eksponatai turėtų būti perkelti į H. Šojaus muziejų, o H. Zudermano gimtajame name turėtų atsirasti rašytojo mylėtojų, gerbėjų susitikimų vieta, kuri turėtų tam tikrą memorialinei vietai prideramą apipavidalinimą.
Dėl Macikų memorialo įveiklinimo ir panaudojimo visuomenės švietimo reikmėms bus tariamasi su Šilutės Hermano Zudermano draugija, kultūrininkais, kitais piliečiais.

Rašytojo Hermano Zudermano 160-ųjų gimimo metinių sukakties ir vokiečių kultūros dienos Šilutėje programa

Rašyti komentarą