Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšnoje atidaryti bendruomeniniai namai „Gilės“

Publikuota: 2017 kovo 09 Kategorija: Aktualijos, Rajone

www.socmin.lt nuotr.www.socmin.lt nuotr.

Ketvirtadienį Švėkšnoje atidaryti bendruomeniniai namai „Gilės“, skirti vaikams, netekusiems tėvų globos. Šiuose Saugų vaikų globos namų bendruomeniniuose namuose gyvens vaikai šeimai artimoje aplinkoje.

Bendruomeniniai namai „Gilės“ įsikūrė naujos statybos name Gedminaičių gatvėje.

Pasak atidaryme dalyvavusios socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjos Kristinos Paulikės, nudžiugino sėkmingo Šilutės rajono savivaldos ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys – čia su verslo parama pavyko išnuomoti puikų pastatą, liko tik aprūpinti jį reikalingais baldais – taip pat su verslo atstovų pagalba – ir pritaikyti gyventi vaikams.

„Dar labiau džiugina bendruomenės iniciatyvumas, noras prisidėti ir padėti vaikams – įkūrus namus sulaukta nemažai skambučių su siūlymais prisidėti reikalingais daiktais ar kita pagalba, bendruomenė šiltai priėmė naujuosius kaimynus. Tai rodo, kad mūsų visuomenė tampa vis labiau sąmoninga, juk visi vaikai yra mūsų visų vaikai“, – sako K. Paulikė.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasak bendruomeninių namų direktoriaus Eugenijaus Judeikio, „Gilėse“ saugioje, šeimai artimoje aplinkoje bus rūpinamasi vaikais, kuriems nustatyta laikinoji globa, t.y. tol, kol bus intensyviai dirbama su jų šeimomis, teikiama visokeriopa pagalba, kad jiems būtų saugu grįžti į šeimą arba kol bus surasti įtėviai arba nuolatiniai globėjai.

Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis bendruomeniniams namams įteikė Lietuvos vėliavą artėjančios valstybinės šventės proga. Savivaldybė taip pat padovanojo batutą, o greitu laiku žada pristatyti ir pageidaujamą šiltnamį.

Bendruomeniniai namai „Gilės“ įsteigti įgyvendinant institucinės globos pertvarką, pasinaudojant Europos Sąjungos fondų parama.

www.socmin.lt ir www.sveksnosnaujienos.lt inf.

Rašyti komentarą