Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Velniava dėl šildymo sistemos rekonstrukcijos

Publikuota: 2017 kovo 08 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Kovos laukas – Stoties g. 10, Šilutė.

Antradienio pavakarę Stoties gatvės 10-ojo namo kieme įvyko šio daugiabučio gyventojų susirinkimas, kuriame buvo laužomos ietys dėl jų name vykdomų šildymo sistemos rekonstrukcijos darbų ir apmokėjimo už juos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dalis gyventojų teigė, kad juos apgavo jų daugiabutį administruojanti UAB „Šilutės būstas“: esą praeitų metų rugpjūčio pabaigoje įvykusiame susirinkime jiems buvo pakištas pasirašyti dokumentas – 14 pasirašė, kad dalyvavo susirinkime ir pritaria šildymo sistemos, įskaitant namo šilumos punktą, rekonstrukcijai, 1 – tik kad dalyvavo susirinkime – ir tik gerokai vėliau sužinoję, kad tame lape būta dar ir skaičių – mokėtinos sumos (aiškiai per didelės) už rekonstrukcijos darbus, paskaičiuotos kiekvienam butui atskirai.
Sunku patikėti.
„Šilutės būsto“ atstovas Marius Stankus tokius kaltinimus irgi neigė.
Tačiau tų, kas jaučiasi (ar dedasi) apgautais, tai neįtikino (ar bent ne iš karto).
Ir vėl liejosi pikti žodžiai, kaltinimai.
Nedaug trūko, kad šis ginčas būtų persikėlęs į teismo salę – dėl galimai suklastoto dokumento.
Tačiau žmogaus iš „Šilutės būsto“ palyginti ramaus būdo būta…
Be to, ir jam oponuojančioje pusėje radosi tokių, kurie suprato, kad piktą žodį ištarti, išsilieti lengva, bet įrodyti – tai jau visai kas kita.
O šilumos punktas tai jau rekonstruotas – per vėlu sakyti „mums tokio nereikia“.
Bet ką daryti su tolesniais šildymo sistemos – vamzdynų ir radiatorių – rekonstrukcijos darbais, kurie dar nepradėti, – gal imti ir atsisakyti?
Tačiau tuomet reikėtų mokėti rangovams netesybas – pinigai kaip į balą: nei jų, anei naujų radiatorių.
Tai gal geriau nauji radiatoriai?
Taip (ar panašiai) žodis po žodžio ir buvo prieita prie sprendimo, kad reikia dar vieno susirinkimo (turėtų įvykti šiandien) ir susitarti dėl išsimokėjimo už visus šildymo sistemos rekonstrukcijos darbus termino.
Tiesą sakant, „Šilutės būstas“ irgi ne be nuodėmės.
M. Stankus pats pripažįsta, kad buvo per mažai bendrauta su šio daugiabučio namo gyventojais, per mažai aiškinta, ką ir už kiek planuojama padaryti.
Be to, kaip teko patiems įsitikinti, pasklaidžius dokumentus, ir rangos darbų konkursas buvo kažkaip keistai suorganizuotas: konkursas įvyko anksčiau, nei daugiabučio namo gyventojų dauguma išreiškė pritarimą jų namo šildymo sistemos rekonstrukcijai, pasirašydami pradžioje minėta dokumentą.
M. Stankus patvirtino, kad gyventojų raštiško įpareigojimo organizuoti konkursą jis neturi, tačiau, anot jo, su gyventojais apie tai tikrai buvo kalbėta.
Tačiau, kaip sakoma, popieriuje neužrašytų žodžių prie bylos neprisegsi, kaip ir tų gyventojų kaltinimų „Šilutė būstui“ dėl galimai suklastoto dokumento…
Žodžiu, tikra velniava.

Rašyti komentarą