Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tarsi išbandymų rusniškiams dar būtų maža (video)

Publikuota: 2017 kovo 07 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Stop kadras.Stop kadras.

Atradienį po pietų sugedo „potvynių autobusas“ – kone 40 metų senumo keleiviams gabenti pritaikytas karinis MAN markės sunkvežimis.

„Ko gero, per vandenį teks bristi basomis, bet į Vilnių piketuoti vis tiek važiuosime“, – sako rusniškiai (kreipimosi dėl piketo Vilniuje tekstas pridedamas).

VIDEO: https://www.facebook.com/146440788807925/videos…

„Šilutės autobusų parko“ bendrovės direktorius A. Stonkus teigė dar negalintis pasakyti, kas tiksliai nutiko „potvynių autobusui“ ir kiek užtruks jo remontas, mat tuo metu, kai kalbėjome telefonu, šis dar nebuvo parvilktas į įmonės teritoriją. Tačiau jis ramino teigdamas, kad viešojo transporto keleiviai, vykstantys į Rusnę, nebus palikti nelaimėje. Esą šis specialiojo sunkvežimio reisas buvo paskutinis, nes vandens lygis apsemtame kelyje į salą nukrito žemiau 30 cm žymos, todėl vietoj jo į Rusnę vėl įprastu grafiku važiuos autobusai.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Rusniškių kreipimasis dėl piketo Vilniuje

Piketas dėl Rusnės estakados vyks kovo 9 d. nuo 11 val. Vilniuje, prie LR Seimo. Kviečiame Rusnės draugus ir buvusius rusniškius, dabartinius sostinės gyventojus, ateiti ir palaikyti mus.

Būkime kaip vienas kumštis!

Jau trečias dešimtmetis Rusnės ir Šilutės bendruomenės laukia, kada valstybė išspręs salos ir aplinkinių kaimų problemą – susisiekimą keliu Šilutė – Rusnė. Daugkartiniai pavasariniai ir žiemos potvyniai reikalauja konkrečių ir skubių sprendimų, t.y. estakados užsemiamame 400 metrų ruože.

Žmonių gyvenimas saloje nyksta – gyventojai išsikrausto, pakilus vandeniui, žmonės nenuvažiuoja į darbus, gimnazijas, gydymo įstaigas, teisėsaugos ir kultūros institucijas. Verslas traukiasi iš salos dėl netinkamų, blogėjančių sąlygų – kai mėnesį ar daugiau per metus salos negali pasiekti tiekėjai, klientai, iš ūkininkų nesuperkamos žaliavos. Suvaržomos rusniškių ir aplinkinių kaimų gyventojų teisės ir laisvės į judėjimą, kultūros, sveikatinimosi ir poilsio poreikius. Savivaldybė nepilnai gali atlikti savo įstatymais nustatytus įsipareigojimus gyventojams: neišvežamos komunalinės atliekos, pilnai neužtikrinama sveikatos priežiūra, susisiekimas, priešgaisrinė ir civilinė sauga. Daroma didelė žala gamtai, nes transporto priemonės važiuoja per vandenį ir teršia aplinką. Kyla pavojus žmonių gyvybėms ir saugumui, keliantis ant apšalusių traktoriais tempiamų tralų. Toks transportavimas nusižengia KET. Kasmet patiriami materialiniai ir moraliniai piliečių nuostoliai.

Nuvertėja gyventojų turtas, nėra aiškios gyvenimiškos perspektyvos.

Jau daug kartų buvo daryti estakados techniniai ir kitokie projektai, poveikio aplinkai vertinimai, vizualizacijos, studijos, kurie, laikui bėgant ir nesiimant politinių sprendimų, paseno ir tapo niekiniais, taigi teigiame, kad šituo delsimu taip pat buvo švaistomos valstybė lėšos.

Piketuosime, reikalaudami duoti konkrečius atsakymus:
Kada bus pastatyta užliejamo kelio ruožo Šilutė- Rusnė estakada?
Kada bus tam skirtos lėšos?
Kada bus nutrauktas rusniškių – Lietuvos Respublikos piliečių , mokesčių mokėtojų – diskriminavimas ir ignoravimas?

Rašyti komentarą