Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Apie lietaus mokestį, euroinvesticijas ir kitas aktualijas

Publikuota: 2017 vasario 25 Kategorija: Nuo'monės

Ekonomistas Raimondas Kuodis prognozuoja, kad Lietuvoje liks 2,5 miesto.
Mano supratimas apie ekonomiką žymiai menkesnis, todėl naiviai klausiu savęs: ar tuose 2,5 miesto matysime Šilutę?

Šilutės rajono savivaldybės tarybos liberalui Raimundui Ambrozaičiui irgi kyla klausimų dėl krašto ateities.
Anot jo, žmonės ir toliau masiškai emigruoja iš Šilutės rajono, mažėja verslo įmonių, o vietos valdžia nieko nedaro, kad padėtis keistųsi: vietoj to, kad būtų kuriama investicijoms ir verslo plėtrai palanki aplinka, tie, kas, tarybos liberalo žodžiais tariant, atneša pridėtinę vertę, apkraunami vis naujais mokesčiais.
0,17 Eur/m3 per metus už paviršinių nuotekų tvarkymą – arba lietaus mokestis – juridiniams asmenims – štai ką turėjo galvoje R. Ambrozaitis, savivaldybės tarybos posėdyje šį ketvirtadienį kalbėdamas apie pernelyg menką rajono valdžios dėmesį verslo plėtrai.
Anot jo, savivaldybė šią naštą galėtų prisiimti sau – pati tikrai nenuskurstų, o verslo įmonėms būtų lengviau kvėpuoti.
Deja, panašu, kad dabar – ir vakar, ir prieš metus, ir dar anksčiau – Šilutėje daugiau dėmesio skiriama kovai su pasekmėmis.
O pasekmės liūdnos: gyventojų mažėja, mažėja vaikų, todėl tenka uždarinėti arba, kaip dabar madinga, optimizuoti mokyklas.
Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas
O kada optimizuosime vietos valdžios aparatą?
Kvailas klausimas.
Naivus klausimas.
Aparatas linkęs pūstis.
Daugėja ir socialinių problemų.
Džiaugiamės, kad aparate darbo gauna vis daugiau socialinių darbuotojų – kovai su pasekmėmis.
Tarsi priežastys – ne mūsų, ne rajono valdžios aparato reikalas.
Kartais su baltu pavydu pagalvoju apie Tauragę, apie pramonės parką šiame mieste…
Tiesa, buvo laikas, kai ir Šilutėje buvo kalbama apie mini LEZ – laisvosios ekonominės zonos – kūrimą.
Buvo ne tik kalbama, būta ir plyno lauko investicijų.
Netgi buvo formuojami sklypai gamybos įmonėms.
Tačiau anei tų įmonių, anei…
Gal kas nors žinote, kieno rankose dabar tie sklypai?
Bet pirmasis tarybos „tvarkietis“ Vytautas Laurinaitis, žmogus, kuris vis dar bando įtikinti save, kad yra tikras meras, teigia, kad Šilutėje viskas gerai, esą ir verslo sąlygos čia neprastesnės nei kitose regiono savivaldybėse, ir aparatas daro viską, kas jos valioje, o dėl to, kad stringa euroinvesticijos, kaltos ministerijos, kurios esą delsia parengti ES milijonų, paprastai tariant, panaudojimo aprašus.
„Nežinau, ką dar gali padaryti Savivaldybė“, – sako meras.
O aš nežinau, ar tokias investicijas turėjo galvoje R. Ambrozaitis, bet man – su mano menku ekonominiu išprusimu – atrodo, kad, pavyzdžiui, prieplaukų žvejams, kuriomis žvejai negali naudotis, statybos, kaip Rusnėje, nieko bendra neturi su darbo vietų kūrimu ir verslo plėtra – tai labiau primena ES milijonų įsisavinimą su savinimosi elementais.
Juk ir viešieji pirkimai, kaip kartą viešai pripažino kitas tarybos „tvarkietis“ Steponas Kazlauskas, kurio įmonė dalyvauja ir dažnai laimi Savivaldybės organizuojamuose statybos darbų viešuosiuose pirkimuose, pas mus kartais vyksta ne visai etiškai.
Ar galėtų būti kitaip?
Žinoma, galėtų.
Ir turėtų.
Bet tikrovė kitokia.
Deja.
Todėl taip ir turime: ne investuojame, bet įsisaviname – savinamės.
Paskui kovojame su pasekmėmis.
Ir tam galo nematyti.

Ekonomistas Raimondas Kuodis prognozuoja, kad Lietuvoje liks 2,5 miesto.
O man ramybės neduoda klausimas: ar tuose 2,5 miesto matysime Šilutę?

Šviesaus visiems savaitgalio.

Vis tiek be pykčio,
Orestas

4 skaitytojų komentarai
Parduodu samti uz 199 Eur. 2017 vasario 25d., 15:145.20.106.18
O aš manau,kad dabar Šilutė yra ” rudojo dryžio periode” dėl vienos pagrindinės priežasties.
Pamenate ,buvo mero rinkimai,kai praktiškai 100 proc . meru turėjo tapti A.Jakas,o paskutiniu momentu Pozingis tik šast,ir parodė vieną “lietuvišką charakterio bruožą” ,ir atsisėdo į mero kėdę. Gal ir smagu( o gal ir liūdna) buvo stebėti tuomet Jako atvėpusį žandikaulį, bet tai ir buvo momentas,kai Šilutė įžengė į ” rudojo dryžio periodą”- išdavystės,perbėgimai,rinkimai,vertimai,perversmai,”blondinės už vairo” ir t.t… Na kas su tokiais galėjo rimtai ką nors kalbėtis tame Vilniuje ?
Todėl šiandien ,nesvarbu ar aš mėgstu Laurinaitį ar ne, man atrodo,kad svarbiau už viską kad būtų kuo mažiau rietenų,skundų,tyrimų, perversmų,stabdančių projektus ir statančių Šilutę į kvailio padėtį. Lietuva nėra rojus ,ir ne angelai čia gyvena,ir ne šventieji čia palaimina projektus,todėl jeigu nuolat ir nuolat,kažkam kažką bandant daryti,bus vis abejojama sąžiningumu ir dėl to( o gal tiesiog dėl juoko) skundžiama,tai aš galiu ,net nebūdamas išminčiumi,pasakyti,kad jokie projektai čia nebus įgyvendinti NIEKADA.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 2

Atsakyti

apie laurinaičio ir šepučio euroinvesticinius projektus 2017 vasario 25d., 19:0285.206.54.217
kas dar domisi , papasakosiu apie mūsų valdžios vieną iš dešimčių vykdomų ” euroinvesticinių” projektų . Keletas rajono gyventojų kreipėsi į p. šeputį reikalaudami paaiškinti , kam yra tvarkomas kelias per Snukulių kaimą ( kuriame nėra gyventojų ) . Gavome atsakymą : ” savivaldybė priėmė sprendimą sutvarkyti Jūsų rašte minimą kelią per Snukulių km. kadangi kelias buvo blogos būklės, t. y. duobėtas , siauras, vietomis sunkiai pravažiuojamas ….. gyventojai juo galės naudotiskaip aplinkeliu , vykdami į Gardamą ar Ž . Naumiestį . Pagal 2015 m. birželio 8 d. pasirašytą rangos darbų sutartį nr. R5-(4.1.5)-467 kelio rekonstravimo darbų kaina yra 453 857, 44 eurai. ”
Tai akivaizdus pinigų plovimo pavyzdys ( vėl priverstas rašyti GALIMAI ) Niekada ir niekas tuo aplinkeliu į Ž. N. ar Gardamą nevažiavo ir nevažiuos . Yra daug geresnis kelias pro Ramučius (1,1km ilgiau , bet tik 6 km žvyrkelio – išmatavome ) Ir ne paslaptis , kad tas kelias buvo reikalingas vienam iš savivaldybės vadovų ( a.a. tad neminėsime )
Tad kur mūsų POZICIJA , OPOZICIJA , kur KONTROLĖS KOMITETAS – visi vienodi sulindę tenai – tik pasidalinę vaidmenimis . Ponai LIBERALAI , KONSERVAI ir kiti – KADA NUSTOSITE VOGTI ( turiu rašyti galimai )

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 2

Atsakyti

silutiškė 2017 vasario 26d., 18:3878.61.11.158

Nieko nepadarysi, Jako netapimas meru yra pačio Jako problema.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

nepančiotapimas 2017 vasario 27d., 11:135.20.107.167

-patiesilutiške

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą