Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Grynas.lt: Stintų kainos muša rekordus: kodėl žvejai grįžta tuščiomis?

Publikuota: 2017 vasario 21 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Dauguma lietuvių tikrai žino ir mėgsta stintas. Lietuvoje tai labai populiari žuvų rūšis. Tačiau jų mėgėjai šiemet skundžiasi aukštomis kainomis. O žvejai atkerta, kad aukštos kainos dėl to, jog šiemet laimikis menkas. GRYNAS.lt atlieka tyrimą ir aiškinasi, ar tai, jog į žvejų tinklus patenka mažiau stintų iš tiesų praneša apie stintų populiacijos pokytį.

Labiausiai lietuvių mėgstama žuvis visai ne lašiša ar karšis, o stinta. Kasmet rengiama stintų šventė, tūkstančiai žvejų jau nuo sausio mėnesio sulipę ant Kuršių marių ledo yra puikus to įrodymas.

Deja, į GRYNAS.lt redakciją kreipėsi keletas žvejų verslininkų besiskųsdami, kad šiais metais pagaunamų stintų skaičius kur kas mažesnis nei pernai. Jų teigimu, jeigu praeitais metais tuo pačiu metu laimikis buvo 200, 300 ar net 500 kg stintų, dabar pagaunama vos 20 – 30 kg šios rūšies žuvų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Traukiame beveik tuščius tinklus. Stintų akivaizdžiai nėra. Galbūt jos dar nepasiekė Kuršių marių, tačiau mokslininkai sako, jog visai realu, jei šie metai ir bus „sausi” stintų atžvilgiu”, – apie stintų populiaciją Kuršių mariose kalba žvejys Matas.

Daugiau:
www.delfi.lt/grynas: “Stintų kainos muša rekordus: kodėl žvejai grįžta tuščiomis?”

Rašyti komentarą