Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietuvos pilys atgimsta Šilutės vaikų rankose

Publikuota: 2017 vasario 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Baldininkų dovanotos kaladėlės, iš kurių Šilutės vaikai stato Lietuvos valstybingumo simboliais tapusias šalies pilis. (AB 'Šilutės baldai' nuotr.)Baldininkų dovanotos kaladėlės, iš kurių Šilutės vaikai stato Lietuvos valstybingumo simboliais tapusias šalies pilis. (AB 'Šilutės baldai' nuotr.)

Valstybės gimtadienio proga AB „Šilutės baldai” kolektyvas visiems miesto vaikų darželiams pagamino ir dovanoja natūralaus medžio kaladėles, iš kurių pakvietė kartu pastatyti Lietuvos valstybingumo simboliais tapusias šalies pilis.

„Šilutės baldų” kolektyvas, kur dirba 750 žmonių, yra didžiausias rajone, o mieste yra ne viena dešimtis šeimų, kurios čia dirba jau dinastijomis. Daugelio darbuotojų vaikai ir anūkai yra Šilutės vaikų darželių auklėtiniai.

Artėjant vasario 16-ajai (vasario 13 – 15 dienomis) „Šilutės baldų” darbuotojai vyks į darželius, kur kartu su vaikais pieš ant kaladėlių ir statys pilis. Kokios jos bus – Gedimino įkurtos Vilniaus ir Trakų pilys? O gal legendinės Vorutos ar Pilėnų pilys? Viskas priklausys nuo vaikų fantazijos.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kartu su „Šilutės baldų” žmonėmis į vaikų darželius ateis ir Šilutės meno mokyklos mokytojai bei mokiniai, kurie mažuosius pamokys piešti ant kaladėlių, papasakos apie Lietuvos pilių istoriją.

Tad Valstybės gimimo dienos proga kviesime mažuosius Lietuvos piliečius sukurti savo pasakišką „lego” Lietuvą – didžių ir garbingų karžygių, kunigaikščių ir kunigaikštienių ir nenugalimų pilių šalį. Kartu vaikai sužinos apie savo gimtinės istoriją, išmoks piešimo subtilybių, o pačių rankomis sukurti žaislai darželių auklėtinius džiugins dar ne kartą.

Šiuo projektu ketiname prisijungti prie Lietuvos Prezidentūros inicijuojamo projekto „Vasario 16 švęsk linksmai ir išradingai” – https://www.lrp.lt/vasario16/.

„Šilutės baldų“ inf.

2 skaitytojų komentarai
Reda 2017 vasario 13d., 20:4086.38.125.205
Kokia puiki idėja, kaip smagu bus vaikučiams…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 4

Atsakyti

Lilija 2017 vasario 14d., 08:1490.140.94.83

Puiki ir pagirtina ideja.Tik labai gaila,kad netoli miesto esantis darzelis buvo pamirstas.Vaikuciai butu buve labai laimingi.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą