Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Išrinkta etniškiausia bendruomenė

Publikuota: 2017 sausio 31 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Organizatorių.Organizatorių.

Usėnų seniūnijos bendruomenė (pirmininkė Aldona Rauktienė) pripažinta geriausiai atskleidžiančia  savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes ir savitumo puoselėjimą.

Salos etnokultūros ir informacijos centras ir Šilutės rajono savivaldybės Kultūros skyrius 2016 m. skelbė konkursą ,,Vietos bendruomenė, geriausiai atskleidžianti savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes“.

Šis konkursas – tai viena iš Šilutės rajono savivaldybės etninės kultūros saugos ir pritaikymo turizmui 2015-2020 metų įgyvendinimo priemonių, patvirtintų Šilutės rajono savivaldybės tarybos 2014 m. lapkričio 27 mėn. sprendimu. Konkursas buvo skirtas Vietos bendruomenių metams įprasminti.

Konkurso tikslas – išaiškinti rajono vietos bendruomenę, geriausiai atskleidžiančią savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes, savitumo puoselėjimą, kūrybinę veiklą etnokultūros srityje, nevyriausybinių organizacijų, kaimo bendruomenių, kultūros ir švietimo darbuotojų bendradarbiavimą, entuziazmą ir tradicijų puoselėjimą.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Konkurse buvo pakviestos dalyvauti visos Šilutės rajono seniūnijų bendruomenės. Konkursą sudarė du etapai. Iš pradžių vietos bendruomenės per lapkričio mėnesį turėjo užpildyti anketą, kurioje atsispindėjo tos vietovės – seniūnijos tradicijos, renginiai, papročių sklaida, paveldo saugojimas ir populiarinimas. Vėliau iš pristatytų anketų pateiktos medžiagos buvo išrinktos trys geriausios rajono  vietos bendruomenės – Usėnų seniūnijos, Juknaičių seniūnijos ir Žemaičių Naumiesčio seniūnijos bendruomenės, kurios gruodžio mėnesį varžėsi Advento renginių konkurse.

Renginius vertino komisija: Jurgita Skobienė, Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė (komisijos pirmininkė), Regina Jokubaitytė, Etninės globos tarybos vyresnioji specialistė Mažosios Lietuvos regionui, ir Giedrė Pocienė, mokytoja-metodininkė, aktyvi Pamario krašto folkloro propaguotoja, folkloro ansamblio ,,Ramytė“ vadovė.

Komisija, atsižvelgusi į anketos duomenis ir įvertinusi Advento renginius, nusprendė, kad savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes ir savitumo puoselėjimą geriausiai atskleidžia Usėnų seniūnijos bendruomenė.

Dainingiausios seniūnijos bendruomenės nominacija skirta Juknaičių seniūnijos bendruomenei (pirmininkė Laima Barkauskienė), o žaismingiausios – Žemaičių Naumiečio seniūnijos bendruomenei (pirmininkė Vilma Bartušienė).

Orgnizatorių inf.

1 skaitytojų komentaras
a 2017 sausio 31d., 21:5384.15.176.66
Usėnai šaunuoliai!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą