Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rusai pasiklydo Kuršių mariose

Publikuota: 2016 gruodžio 19 Kategorija: Pasienyje

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Kuršių mariose pasieniečiai sulaikė du Rusijos piliečius, kurie dėl neatsargumo pažeidė sieną ir kateriu įplaukė į Lietuvos vandenis. Už šį pažeidimą jiems skirtos administracinės baudos po 36 eurus.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pareigūnai, naudodamiesi Baltijos jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistema, užfiksavo valstybės sienos pažeidimą. Į Lietuvos vandenis Kuršių marių viduryje iš Rusijos teritorijos įplaukė kateris.

Į nurodytą vietą buvo pasiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“. Jo įgula sulaikė sieną pažeidusį katerį su 22 ir 48 metų Rusijos piliečiais, Kaliningrado srities gyventojais.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sulaikytieji pasieniečiams paaiškino, kad jie pasiklydo ir nepastebėjo, kad apie mylią įplaukė į kitos šalies teritoriją.

Užsieniečių katerį su dviem pažeidėjais VSAT pareigūnai pristatė į Nidos uostą. Išnagrinėję visas įvykio aplinkybes ir surinktus duomenis, pasieniečiai Rusijos piliečiams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo skyrė administracines baudas po 36 eurus.

Penktadienį vakare Nidos kontrolės punkte įvyko Lietuvos ir Rusijos pasieniečių susitikimas. Jo metu abu Rusijos piliečius VSAT pareigūnai perdavė kolegoms iš Kaliningrado srities. Pažeidėjų kateris kaimyninės šalies atstovams buvo perduotas šeštadienį.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės inf.

Rašyti komentarą