Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prezidentas Kazys Grinius Klaipėdos krašte. Virtuali paroda

Publikuota: 2016 gruodžio 16 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Gruodžio 17 d. sukanka 150 metų, kai gimė Lietuvos Respublikos Prezidentas Kazys Grinius (1866–1950).

Prezidento K. Griniaus metus šilutiškiai paminėjo iškilminga birželio 17 d. ceremonija ant Šlažų tilto, kur buvo atidengta bareljefinė lenta, skelbianti, jog tai yra trečiojo Lietuvos Prezidento K. Griniaus vardu pavadintas tiltas.

Oficialus tilto atidarymas ir jo perdavimas viešai naudoti įvyko 1926 m. rugsėjo 15 d., praėjus pusei mėnesio nuo Prezidento K. Griniaus vizito Klaipėdos krašte. Į Klaipėdą su dviejų dienų oficialiu vizitu K. Grinius atvyko traukiniu rugpjūčio 29 d., sekmadienį. Po iškilmingo sutikimo, apsilankymo gubernatoriaus rezidencijoje, miesto bažnyčiose, po karinio parado apžiūros Prezidentas bei jį lydintys asmenys aplankė Šilutę ir Rusnę. Čia apžiūrėjo jau baigiamą statyti Šlažų tiltą, kuris, kaip teigia šaltiniai, „aukštiesiems svečiams padaręs labai gerą įspūdį“.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutiškių bibliotekininkų parengta VIRTUALI PARODA Jums siūlo trylika Lietuvos Prezidento K. Griniaus apsilankymo 1926 m. Klaipėdoje akimirkų, užfiksuotų fotografijose. Tai pirmas įvykis, kai Respublikos Prezidentas oficialiai atvyko į Klaipėdą ir kraštą.

Parodoje eksponuojami fotodokumentai iš Petro Jakšto asmeninio archyvo, saugomo F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Knygos muziejuje.

Virtuali paroda – http://www.silutevb.lt/silute/wp-content/uploads/2016/02/grinius.pdf

Parodą parengė viešosios bibliotekos Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyrius.

PADĖKA: Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto jaunesniajam mokslo darbuotojui Dariui Barasai už pagalbą ir konsultacijas.

www.silutevb.lt inf.

Rašyti komentarą