Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LRT.lt: žiniasklaida turi didžiausią įtaką valdžios veiksmams

Publikuota: 2016 gruodžio 14 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Lietuvoje

Apklausos rezultatai. Kas turi didžiausią įtaką valdžios veiksmams.Apklausos rezultatai. Kas turi didžiausią įtaką valdžios veiksmams.

Net trečdalis apklaustų šalies gyventojų mano, kad valdžios veiksmus labiausiai paveikia žiniasklaida, ketvirtadalis įsitikinę, kad didžiausią poveikį valdžios veiksmams turi verslas, bankai ir pramonė. Analizuodami visuomenės apklausų duomenis, LRT.lt pašnekovai pastebi, kad dešimtmetis po dešimtmečio dalis visuomenės jaučiasi nesavarankiška, nekritiška ir priklausoma.

Atliktos apklausos duomenimis, 33,6 proc. apklaustųjų mano, kad labiausiai valdžios veiksmus paveikia žiniasklaida. Kad didžiausią įtaką valdžios veiksmams turi verslas, bankai ir pramonė galvoja 25,2 proc. respondentų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Tuo metu, kad piliečiai bendrai didelę įtaką turi valdžios veiksmams, mano nedaug – 8 proc. apklaustųjų. Net jei prie jų pridėtume tuos, kurie jaučiasi įtakingesni valdžiai (jų yra kiek per 10 proc.), nes balsavo už valdžioje esančias partijas, tai vis vien piliečių poveikis valdžiai neprilygtų nei verslui, nei žiniasklaidai. Profesinės sąjungos, kaip svarbus pilietinės visuomenės atstovas, taip pat nebuvo vertintos kaip atsakingos (5 proc.) ir jos nusileido net tarptautinėms organizacijoms (8 proc.).

Apklausos rezultatai. Kas turi didžiausią įtaką valdžios veiksmams:

.

Daugiau: LRT.lt: „Apklausa: žiniasklaida turi didžiausią įtaką valdžios veiksmams“

Rašyti komentarą