Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Invazinius medžius ir krūmus teks iškirsti

Publikuota: 2016 gruodžio 02 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Uosialapis klevas. Tokių aptinkama ir Šilutėje.Uosialapis klevas. Tokių aptinkama ir Šilutėje.

Kadangi invazinių augalų sėklos plinta dėl vėjo, vandens, gyvūnų ar žmogaus įtakos, iš Lietuvoje invazinių rūšių sąrašo išbraukta sąvoka, kad tam tikrų invazinių augalų rūšių individai „urbanizuotų teritorijų želdynuose ir želdiniuose gali būti nenaikinami“.

Invazinius augalus, tokius kaip uosialapis klevas (Acer negundo), baltažiedė robinija (Robinia pseudoacacia), raukšlėtalapis erškėtis (Rosa rugosa), varpinė medlieva (Amelanchier spicata) ir muilinė guboja (Gypsophila paniculata) reikės naikinti ir miestuose, ir gyvenvietėse, nes iš jų šios invazinės augalų rūšys plinta į kitas teritorijas.

Vykdant ugdomuosius miško kirtimus naujajame Invazinių Lietuvoje rūšių sąraše nurodyti medžiai ir krūmai, tokie kaip raukšlėtalapis erškėtis, vėlyvoji ieva, varpinė medlieva, baltažiedė robinija, šluotinis sausakrūmis, besąlygiškai priskiriami kirstiniems medžiams, jų kirtimo amžius visų grupių miškuose neribojamas.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lietuvos ir Europos mokslininkų nuomone, invazinės gyvūnų ar augalų rūšys pasaulyje daro didelę žalą ne tik biologinei įvairovei, bet ir ekonomikai, žmogaus sveikatai, todėl būtina mažinti ir kontroliuoti invazinių rūšių plitimą.

www.gmu.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
lala 2016 gruodžio 6d., 15:1484.15.189.185

butina salinti ,nes sunku kvepuoti skleidzia specifini kvapa.Gal tikrai iskirs tuos gluosnius siukslintojus

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą