Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

In memoriam Vytautui Vaicekauskui

Publikuota: 2016 lapkričio 29 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Šilutės rajono savivaldybės nuotr.Šilutės rajono savivaldybės nuotr.

Rudenišką, tačiau saulėtą 2016 m. lapkričio 29 – osios rytą užgeso Šilutės miesto garbės piliečio, gerbiamo gydytojo Vytauto Vaicekausko gyvybė.

Dauguma šilutiškių puikiai pažinojo ilgametį, didžiai gerbiamą gydytoją, buvusį Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilutės filialo pirmininką, Savivaldybės tarybos narį. V. Vaicekauskas teisėtai laikomas nepakeičiamu Šilutės fotografijų metraštininku. Jo juostose užfiksuota daugybė svarbių šalies ir rajono akimirkų, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikla, kelionės į Vilnių ginti Seimo, „Baltijos kelias“ ir kitos reikšmingos akimirkos.

Dirbdamas gydytoju įamžindavo savo kolegų ir įstaigos jubiliejus, konferencijas, respublikines ir visų SSRS terapeutų konferencijas Leningrade ir Taškente. Būdamas dėmesingas Šilutės miesto pilietis, įamžindamas svarbiausius istorijos momentus, V. Vaicekauskas savo fotografijomis visada sugebėdavo perteikti gyvą ir įvairiapusį šilutiškių gyvenimą.

Per gyvenimo vingius gerbiamas gydytojas ėjo drąsiai. Už nuopelnus Garbės piliečiui buvo suteiktas Lietuvos politinių kalinių sąjungos visų trijų laipsnių žymenys „Už nuopelnus Lietuvai“, Lietuvos gydytojų sąjungos garbės nario vardas, apdovanotas Lietuvos sąjūdžio 20-mečio proga Lietuvos Respublikos Seimo, Šilutės rajono savivaldybės ir padėkos raštais.

Tai buvo žmogus, kuris aistringai mylėjo gyvenimą, jo spalvas ir kvapus. Visada sugebėjo išlikti oriu ir teisingu ne tik sau pačiam, bet ir kitam.

Šią skaudžią netekties valandą Šilutės rajono savivaldybės bendruomenė reiškia užuojautą ir palaikymą gerbiamo šilutiškio artimiesiems netekusius brangaus žmogaus.

Su Vytautu Vaicekausku galima atsisveikinti nuo 17 val. Šilutės laidojimo namuose, Verdainėje.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos inf.

.

Rašyti komentarą