Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Juočas neatsikrato įtarimų

Publikuota: 2010 lapkričio 22 Kategorija: Aktualijos

A. Juočas neigia jam metamus kaltinimus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)A. Juočas neigia jam metamus kaltinimus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK) pradėjo tyrimą dėl Šilutės žemėtvarkos skyriaus vedėjo Artūro Juočo elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

Tyrimas pradėtas gavus pagėgiškio parlamentaro Kęsto Komskio vadovaujamos LR Seimo Antikorupcijos komisijos pranešimą, kad A. Juočas, laikinai eidamas Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šilutės žemėtvarkos skyriaus vedėjo pareigas, neva nagrinėjo skundą dėl jo paties veiksmų.

VTEK Tarnybinės etikos pažeidimų prevencijos skyriaus patarėja Gintarė Norkūnaitė telefonu sakė “Šilutės ETA Žinioms”, kad kalba eina apie vieno piliečio skundą Seimo Antikorupcijos komisijai dėl jo iš valstybės nuomojamos žemės, kurią, užbėgdamas jam už akių, privatizavo kitas pilietis. Galimai su asmeniškai pažįstamo Šilutės žemėtvarkos skyriaus vedėjo A. Juočo pagalba.

Panašu, kad čia kalba eina apie Ievos ir Jono Bartkų iš Usėnų skundą Seimo Antikorupcijos komisijai. O tas kitas pilietis, kuris privatizavo usėniškių sutuoktinių nuomojamą valstybės žemę, – tai ne kas kitas, o privačiai dirbantis matininkas Aidas Guntarskis.

Šią vasarą Seimo Antikorupcijos komisija usėniškių skundą persiuntė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos likvidatoriui, šis – Nacionalinei žemės tarnybai (toliau – NŽT), kurios žinion nuo liepos 1 d. perėjo visi rajoniniai žemėtvarkos skyriai.

NŽT K. Komskio vadovaujamai Seimo komisijai pateikė savo išvadas (A. Juočo veikloje tarnyba kriminalo neįžvelgė), o po kurio laiko, anot Antikorupcijos komisijos pranešimo VTEK, ji sulaukusi ir Šilutės žemėtvarkos skyriaus vedėjo A. Juočo pasirašyto rašto. Seimo komisijai jis ir tapo pagrindu apkaltinti A. Juočą nagrinėjus skundą dėl jo paties veiksmų.

A. Juočas tvirtina (”Šilutės ETA žinios” su juo kalbėjo telefonu – red. pastaba), kad Bartkų skundo jis nenagrinėjo, o tik surinko ir pateikė informaciją apie usėniškių sutuoktinių nuomotos valstybinės žemės privatizavimą, kaip ir pageidavo NŽT.

Oficialaus A. Juočo paaiškinimo VTEK dar neturi.

Susiję straipsniai: “K. Komskis renka įkalčius prieš šilutiškį matininką”, “Pamario žemdirbiai reikalauja matininko galvos”.

Rašyti komentarą