Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė pribrendo permainoms

Publikuota: 2016 spalio 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Pusiau požeminių konteinerių aikštelės bus aptvertos, o patekti į jas galės tik turintieji specialius elektroninius raktus. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Pusiau požeminių konteinerių aikštelės bus aptvertos, o patekti į jas galės tik turintieji specialius elektroninius raktus. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybė žengia į aukštesnį lygį buitinių atliekų ir antrinių žaliavų tvarkymo srityje.

Po metų kitų Šilutės rajone prie daugiabučių namų atsiras aptvertos pusiau požeminių konteinerių aikštelės, į kurias galės patekti tik tų namų gyventojai, kuriems bus priskirtos aikštelės, turintys specialius elektroninius raktus.

Tikimasi, kad tai paskatins daugiabučių namų gyventojus daugiau rūšiuoti atliekas, mažiau jų išmetant į bendruosius konteinerius, tuo pačiu sumažinant sau mokestinę naštą už jų tvarkymą.

Ketvirtadienį Šilutės rajono savivaldybės taryba pritarė, kad savivaldybės administracija dalyvautų rengiant projektą „Urban Baltic industrial symbiosis“ („Baltijos miestų industrinė simbiozė“), pagal kurį Šilutės rajonui gali būti skirta 166 693 eurų aptvertoms pusiau požeminių konteinerių aikštelėms įrengti. Anot Planavimo ir plėtros skyriaus vyriausiojo specialisto Romualdo Ambrulaičio, pagal šį projektą planuojama įrengti 5 tokias aikšteles Rusnėje.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dar apie 50 tokių aikštelių (perdarius esamas ir įrengus naujų) atsiras Šilutės mieste ir kitose rajono vietovėse, kai bus įgyvendintas 1,2 mln. eurų vertės regioninis projektas.

Pasak R. Ambrulaičio, kiekvienoje aikštelėje bus 5 000 litrų talpos pusiau požeminis konteineris mišrioms buitinėms atliekoms ir 3 talpūs konteineriai antrinėms žaliavoms. Galvojama ir apie galimybę įrengti konteinerius tekstilei bei žaliosioms atliekoms.

4 skaitytojų komentarai
Vilija 2016 spalio 28d., 11:3790.141.87.197
Pagaliau ir kaime sulauksim normaliu konteineriu skirtu rusiuoti atliekas! Laukiu nesulaukiu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 2

Atsakyti

manau 2016 spalio 28d., 14:2488.119.15.53
vasiukai , tegyvuoja vasiukai…. statom , perstatom ir vel statom ir statybom nesimato pabaigos…. pinigu taskymas ir tiek.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

pritariu 2016 spalio 28d., 15:1378.61.43.185
situacija taisytina, nes atliekų rūšiavimas nėra vien privačių namų savininkų reikalas, ledai pajudėjo…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Čipsas 2016 lapkričio 1d., 08:3277.247.178.213

Projektas vardan projekto ir pinigų įsisavinimas. Nebus absoliučiai jokio efekto nes savivaldybė nėra suinteresuota rūšiuoti. Paklauskite bet kurio savivaldybės punulio kad nerūšiuotas atlekas pigiau išvežti nei rūšiuotas. Daugiabučių rūšiavimo konteineriai užsiupildo per 4 dienas, o išveža po 2-3 sav. T.y. 4 dienas rušiuojama 7-15 dienų į bendrą konteinerį. Būstuose žmonės rūšiuoja, bet nereiškia kad bus surušiotas medžiagas išmestos į tinkamą vietą. Vieni krauna prie konteinerių, kiti spjovė į tai.
Reziume: viskas bus daroma kaip ir seniau tik prie konteinerių ateisime moderniai, su magnetiniais čipsais. Iš to uždirbs statybininko ir elektriko įmonės, ir trys ponuliai.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą