Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sprendimo dėl „tvarkiečių“ gali tekti palaukti

Publikuota: 2016 spalio 27 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Seimas 2016

15min.lt: balsus pardavusiems rinkėjams buvo nurodoma reitinguoti K. Komskį. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)15min.lt: balsus pardavusiems rinkėjams buvo nurodoma reitinguoti K. Komskį. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Sprendimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje Vyriausiajai rinkimų komisijai (toliau – VRK) turinti pasiūlyti šios komisijos darbo grupė atsidūrė aklavietėje, nes prokurorai atsisako leisti atskleisti tam tikrus surinktus duomenis, o be jų VRK sunku priimti sprendimą, praneša portalas 15min.lt.

Pasak VRK pirmininko pavaduotojos Lauros Matjošaitytės, komisijos sudaryta darbo grupė susipažino su ikiteisminio tyrimo duomenimis ir paprašė tyrimą vykdančių pareigūnų dalį jų atskleisti, kad jie būtų panaudoti komisijos sprendime.

Trečiadienį prokurorai tokio leidimo nedavė, nes tai gali pakenkti ikiteisminiam tyrimui.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Aiškinamės, ką daryti. Galbūt dalis duomenų, kurie galėtų būti naudingi komisijai priimant sprendimą dėl rinkimų rezultatų, galėtų būti atskleisti“, – svarstė L.Matjošaitytė.

Jos teigimu, dabar prokurorų turimą medžiagą yra matę tik keturi darbo grupei priklausantys VRK nariai. Jie yra pasižadėję jos niekam neatskleisti. Tuo metu kiti VRK nariai tų duomenų neturi, todėl jiems gali būti sunku priimti sprendimą.

Šis klausimas turėtų būti įtrauktas į ketvirtadienio VRK posėdžio darbotvarkę. Jei nepavyks priimti jokio sprendimo, jį teks priimti sekmadienį.

VRK sprendimo variantų yra įvairių, pats griežčiausias – visos partijos „Tvarka teisingumas“, minimos šiame skandale, šalinimas iš politinės kampanijos dalyvių. Tai reiškia, kad partija netektų iškovotų mandatų, o juos pasidalintų daugiausiai rinkėjų balsų sulaukusios partijos.

Balsai už pinigus, alkoholį, cigaretes

Nustatyta, kad Šilutės gyventojai už balsavimą siūlė alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus. Su tyrimu susiję šaltiniai 15min pasakojo, kad sulaikyti balsų pirkimo organizatoriai turėjo daug pinigų – vienas tarpininkų turėjo apie 3 000 eurų grynaisiais, kurie galėjo būti skirti balsams pirkti.

Šaltinių teigimu, balsus parduoti sutikusiems rinkėjams buvo nurodoma reitinguoti partijos “Tvarka ir teisingumas” vicepirmininką Kęstą Komskį.

Netrukus po to K.Komskis sustabdė narystę partijoje. Laikinasis „Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Remigijus Žemaitaitis praėjusį penktadienį pareiškė, kad balsų pirkėjai Šilutėje yra Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos atstovai ir nė vienas iš septynių sulaikytųjų nėra susijęs su „tvarkiečiais“. Lietuvos laisvės sąjungos atstovai šiuos teiginius pavadino nesąmone.

Lauryna Vireliūnaitė, 15min.lt

2 skaitytojų komentarai
kestukui 2016 spalio 27d., 19:0584.15.181.189
dink tu is musu padanges

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 1

Atsakyti

O gal ? 2016 spalio 28d., 09:3488.119.138.11
Prasideda veiksmai, kad išsukti Komskį. Pats laikas ieškoti teisybės pas LR Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą