Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Šanchajaus“ eros pabaiga: buldozeriai jau beveik paruošti

Publikuota: 2016 spalio 19 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės ‚Šanchajaus': vaizdas tikrai nekoks. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Šilutės ‚Šanchajaus': vaizdas tikrai nekoks. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Teritorijos valymo darbai taip vadinamame Šilutės Šanchajuje turėtų prasidėti dar šiais metais.

Lapkričio 1 d. baigsis terminas, skirtas metalinių garažų savininkams savo turtui išgabenti iš „Šanchajaus“. Tačiau panašu, kad Šilutės žemėtvarkininkų raginimą atlaisvinti savavališkai užimtą valstybinę žemę išgirdo ne visi – didelė dalis metalinių garažų ten toliau stovi kaip stovėję

Nepaisant to, buldozeriai jau beveik paruošti: konkursas „Šanchajaus“ teritorijai sutvarkyti jau įvyko (laimėjo UAB „Šilutės polderiai“), netrukus bus skirta ir pinigų šiems darbams.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės rajono savivaldybė „Šanchajaus“ teritorijos išvalymui nuo šiukšlių šiais metais žada skirti 25 tūkst. eurų. Anot Viešųjų paslaugų skyriaus vyr. specialisto – gamtosaugininko Prano Sirtauto, jų užteks maždaug 200 tonų šiukšlių išvežti.

Bet tai tebus didelių darbų pradžia. Mat visokių šiukšlių „Šanchajuje“ – didžiausios krūvos. O kur dar likimo valiai palikti metaliniai garažai, kuriuos irgi reikės iš ten išgabenti.

P. Sirtauto manymu, maždaug 3 hektarų teritorijai išvalyti ir sutvarkyti prireiks kokių 3 metų.

Tiesa, „Šanchajuje“ vis dar gyvena žmonės. Tačiau, Šilutės seniūno pavaduotojo Algirdo Ivanausko žiniomis, iš jų tik 2 neturi daugiau kur gyventi. Tad rajono valdžiai teks ir jais pasirūpinti, kai buldozeriai prisiartins prie jų „namų“.

1 skaitytojų komentaras
Rimas 2016 spalio 19d., 14:0388.119.36.97

Perku garazus! 867808009

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą