Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės PSPC – nauji neramumai

Publikuota: 2016 rugsėjo 27 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Dar nesibaigė Šilutės rajono savivaldybės vargai dėl Liutauro Indriuškos atšaukimo iš Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) direktoriaus pareigų (“Indriuška prieš rajono valdžią: kieno pusėn pakryps Temidės svarstyklės?”), o prie kryžiaus jau kalama šios įstaigos laikinoji vadovė, šeimos gydytoja Loreta Biesevičienė.

Praeitą penktadienį įvykusiame Šilutės PSPC stebėtojų tarybos (pirmininkė Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė Daiva Žebelienė) posėdyje, be kita ko, svarstytas šios įstaigos darbuotojų skundas, kuriame L. Biesevičienė kaltinama darbuotojų diskriminavimu, skirstant vienkartinius priedus už gerus darbo rezultatus.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iš Šilutės PSPC stebėtojų tarybos posėdžio protokolo: „Darbuotojai nepritaria tokiam priedų paskirstymui ir prašo išaiškinti tokių priedų skyrimo teisėtumą, kokiu pagrindu vieniems skirti priedai, kitiems ne? Pvz:. laboratorijoje dirba trys darbuotojai,- du laborantai gauna, o klinikos biologas ne, nors klinikos biologo kompetencija aukštesnė ir be jo žymiai sumažėtų tyrimų spektras. Kaimuose medicinos punktuose dirbančios slaugytojos visos gauna, išskyrus Žemo Naumiesčio punkte dirbančią slaugytoją, kuri naujai prirašė prie centro 416 pacientų. Iš gydytojų vieninteliam chirurgui priedas visai neskirtas. Neskirtas ir su juo dirbančiai slaugytojai. Vyr. sveikatos statistikui skirtas, sveikatos statistikui ne. Buhalteriui skirta, vyr. finansininkui ne. Slaugytojoms skirta, slaugos administratoriui ne. Kai tuo tarpu, pati sau, gydytoja pasiskiria 1000 eurų priedą… Šiuo paskirstymu padarytas neigiamas komandos klimatas ir konfliktiška situacija, kuri turi įtakos bendriems sprendimams rasti. Ne visiems darbuotojams pritaikytos vienodos darbo kodekso nuostatos. Iš to jaučiama darbuotojų diskriminacija, simpatijos ir antipatijos“.

Iš protokolo: „Šilutės rajono savivaldybės mero 2016 m. birželio 30 d. potvarkiu Nr.M2-36 pavesta Loretai Biesevičienei vykdyti PSPC direktoriaus funkcijas ir skiria 30 procentų priemoką. Šilutės rajono savivaldybės meras 2016 m. liepos 1 d. potvarkiu Nr. M2-38, paskiria už tas pačias pareigas 70 procentų priedą. Todėl kyla abejonės, ar Loreta Biesevičienė gaudama 70 procentų priedą ir skirdama 1000 eurų priedą sau, nepažeidė viešųjų ir privačių interesų įstatymo?“

Iš protokolo: „Stebėtojų tarybos narė Vida Zokaitienė (PSPC šeimos gydytoja) informavo, kad priedų paskirstymo projektą vyr. finansininkė buvo pateikusi ir jame buvo visi darbuotojai, tam projektui aš pritariau. Bet priedų paskirstyme nedalyvavau, skirstė gydymo taryba. Taip priedai buvo paskirti pirmą kartą“.

Šilutės PSPC stebėtojų tarybos nariai pasiteiravo vyr. finansininkės Irenos Gabietienės, kaip gaunamos lėšos už gerus darbo rezultatus, ar ji pati dalyvavo lėšų skirstyme.

Iš protokolo: „Atsakymas: – asmens sveikatos priežiūros įstaigai gerus rezultatus skaičiuoja ir skiria teritorinė ligonių kasa iš pateiktų įstaigos ataskaitų už prirašytą gyventoją, apsilankiusių pacientų skaičių, įvykdytų skubių iškvietimų skaičių. Už šių metų pirmą pusmetį skirta 31438,47 eurų.

Priedų paskirstymo projektą buvau pateikusi, buvo išskaičiuota visiems darbuotojams nuo pagrindinio darbo užmokesčio. Direktorė Loreta Biesevičienė pasakė, kad “… čia visiškos nesąmonės.” Todėl daugiau nesidomėjau. Gavusi įsakymą, padariau gyventojų pajamų mokesčio bei sodros išmokas ir pateikiau pavedimą į banko sąskaitas, kaip nurodyta įsakyme, nors paskirstymo principo visai nesuprantu ir manau, kad tai tikra diskriminacija ir nekompetencija“.

Pirmadienį Šilutės PSPC stebėtojų taryba raštu kreipėsi į L. Biesevičienę su prašymu paaiškinti, kokiais teisės aktais ar tvarkomis vadovautasi skaičiuojant vienkartinius priedus, kokiais kriterijais vadovautasi nustatant gerą darbo rezultatą, kodėl dėl priedų skyrimo nebuvo derinta su Slaugos ir Stebėtojų tarybomis.

Stebėtojų taryba taip pat kreipėsi į Šilutės rajono savivaldybės teisininkus, kad šie įvertintų susidariusią situaciją ir pateiktų išvadas.

Skundą dėl priedų PSPC stebėtojų taryba toliau žada nagrinėti šį ketvirtadienį.

2 skaitytojų komentarai
Komentatorius 2016 rugsėjo 28d., 07:0978.57.219.116

Ot buvo pripratę prie gero visi. Darbar napaskyrė priedų Indriuškos “karteliui” tai visi pikti. Kažkas visgi gavo priedus, tai gal juos pagaliau moka tiems kurie daugiau, ir papildomai dirba ?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 25

Atsakyti

viktoras 2016 rugsėjo 28d., 08:4883.188.124.49
Man patinka gal visus kyšininkus išmėstu daktarai žmoniu nebegydo o nu gydo aš pertos daktarus tapau neigalus nekenčiu šilutis daktaru man prleido netokiu vaistu vos nemiriau!

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 6

Atsakyti

Rašyti komentarą