Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamario žemdirbiai skambina pavojaus varpais

Publikuota: 2016 rugsėjo 02 Kategorija: Verslas, Žemės ūkis

Ūkininkai 'gaudo' kiekvieną saulėtą akimirką javų derliui nuimti. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Ūkininkai 'gaudo' kiekvieną saulėtą akimirką javų derliui nuimti. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Dėl liepos ir rugpjūčio mėnesiais iškritusio kaip niekada gausaus kritulių kiekio Šilutės rajono ūkininkams gali nepavykti nuimti viso derliaus.

Šilutės rajono savivaldybė, reaguodama į Lietuvos ūkininkų sąjungos (toliau – LŪS) Šilutės skyriaus pagalbos šauksmą, jau kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir Žemės ūkio ministeriją su prašymu rasti galimybę nors iš dalies kompensuoti krašto žemdirbių patirtus nuostolius (jie dar bus skaičiuojami).

Anot LŪS Šilutės skyriaus, grūdai jau sudygę varpose, o didžiausi dirvų plotai vis dar sunkiai įvažiuojami dėl juose telkšančio vandens, todėl iškilo reali grėsmė, kad dalis derliaus taip ir liks laukuose. Esą ypač nepavydėtina padėtis tų ūkininkų, kurie turi finansinių įsipareigojimų ir yra sudarę išankstines grūdų pirkimo-pardavimo sutartis.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutės hidrometeorologijos stoties duomenimis, liepos mėnesį Šilutėje iškrito 87,1 mm kritulių (klimatinė norma – 70 mm), o rugjūtį iki 20 d. – net 173,8 mm kritulių, kai klimatinė norma tesiekia 59 mm.

Rašyti komentarą