Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Investuotojai surėmė ietis dėl Šilutės autobusų parko iškeldinimo

Publikuota: 2016 rugpjūčio 04 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutės autobusų parko teritorijoje turėtų iškilti nauja autobusų stotis ir prekybos centras. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šilutės autobusų parko teritorijoje turėtų iškilti nauja autobusų stotis ir prekybos centras. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Ekspertų vaidmuo patikėtas Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariams.

Kur politikai, ten ir galimi užkulisiniai susitarimai. Bet čia tik tarp kitko.

Faktas tas, kad šiandien, rugpjūčio 4 d., du potencialūs investuotojai – UAB „Capital City Group“ ir UAB „Projestos Projektai“ (abi bendrovės registruotos Vilniuje) – antrą kartą per trumpą laiką Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariams ir kitiems besidomintiems UAB „Šilutės autobusų parkas“ iškeldinimu į kitą vietą šilutiškiams pristatė savo projektinius pasiūlymus.

Tiesą sakant, šiame pristatyme tarybos narių tiek ir tebūta – opozicijos lyderis Algirdas Gečas suskaičiavo iš viso 7 (iš 25). Tačiau visi rajono išrinktieji dar turės galimybę (jeigu tik turės noro) išsamiai susipažinti su investuotojų pasiūlymais, mat jų projektiniai pasiūlymai dar bus svarstomi jungtiniame komitetų posėdyje, o vėliau – ir neeiliniame tarybos posėdyje, kuriame vietos politikams teks apsispręsti, su kuriuo investuotoju pasirašyti sutartį. Neeilinis tarybos posėdis planuojamas dar šį mėnesį.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Autobusų stotis ir prekybos centras. UAB 'Capital City Group' variantas.

Autobusų stotis ir prekybos centras pagal UAB 'Capital City Group'.

UAB „Capital City Group“ į „Šilutės autobusų parko“ bendrovės perkėlimą į Gluosnių gatvę ir naujos stoties bei prekybos centro statybas dabartinėje Šilutės vežėjų teritorijoje žada investuoti 5 mln. eurų.
UAB „Projestos Projektai“ – 1 milijonu mažiau.

UAB „Capital City Group“ į Šilutę ateina kartu su UAB „Maxima LT“.
Tuo tarpu UAB „Projestos Projektai“, kaip teigė šios bendrovės generalinis direktorius Rytis Kanapėnas, bendradarbiauja su visais didžiaisiais Lietuvoje veikiančiais prekybos tinklais, įskaitant vokiškąjį „Lidl“.

UAB „Capital City Group“ savo projektą žada užbaigti iki 2018-ųjų antrojo pusmečio, o UAB „Projestos Projektai“ – iki 2017-ųjų pabaigos.

Autobusų stotis ir prekybos centras pagal UAB 'Projestos Projektai'.

Autobusų stotis ir prekybos centras pagal UAB 'Projestos Projektai'.

UAB „Capital City Group“ statė Palangos autobusų stotį su prekybos centru - http://ccg.lt…
UAB „Projestos Projektai“ patirtis šiuose veiklos baruose gerokai didesnė – http://www.projesta.lt…

UAB „Capital City Group“ po pirmojo pristatymo buvo paprašyta papildyti savo pasiūlymą.
UAB „Projestos Projektai“ pasiūlymas pastabų nesulaukė.

Jeigu savivaldybės taryba nuspręstų pasirašyti sutartį su UAB „Capital City Group“, tai, anot pastarajame susitikime dalyvavusios UAB „Maxima LT“ atstovės, dabartinėje „Šilutės autobusų parko“ bendrovės teritorijoje, šalia naujos autobusų stoties, būtų statoma „Maxima XX“, o Lietuvininkų gatvėje veikianti „Maxima XX“ būtų rekonstruota į mažesnį prekybos centrą.
Tuo tarpu UAB „Projestos Projektai“ su konkrečiu prekybos tinklu žada kalbėti tik po to, kai savo rankose turės sutartį.

Spręsti politikams.

Beje. UAB „Energetikos objektų statyba“ praeitame tarybos posėdyje pateikė pasiūlymą UAB „Šilutės autobusų parkas“ iškelti į jos valdomą teritoriją Nemuno gatvėje. Tai gerokai arčiau esamos ir būsimos autobusų stoties. Tačiau investuotojai su šiuo pasiūlymu iki šiol nebuvo supažindinti – esą tai ne savivaldybės administracijos, o pačių energetikų reikalas.

14 skaitytojų komentarų
Maximas 2016 rugpjūčio 4d., 14:4885.17.24.76
Nu, maksimų jau per akis Šilutėje. O kokybiškų vokiškų prekių nori visi :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 51 Thumb down 9

Atsakyti

as 2016 rugpjūčio 4d., 16:4582.140.136.77

jau buvo rasyta kad lidlui cia per dideli reikalavimai taip kad jie nestatys

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 12

Atsakyti

duos 2016 rugpjūčio 4d., 19:0684.15.182.101
kuris duos daugiau tas ir statys

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 1

Atsakyti

Anal-itikas 2016 rugpjūčio 4d., 20:0078.61.120.129
Nesvaikit apie kokybiškas prekes, Jom nėra pirkėjų nes didelė dalis Lietuvos žemiau skurdo ribos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 5

Atsakyti

Anevas 2016 rugpjūčio 4d., 20:2078.61.117.233
Čia įdomus klausimas?Autobusų stoties ar prekybos centro,kas svarbiau?Ką meras ir dauguma mąsto?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 4

Atsakyti

as 2016 rugpjūčio 5d., 09:45212.59.30.145
Iškels autobusų stotį į Gluosnių gatvę ,o visos aptarnaujančios institucijos Lietuvininkų g-je ,tai ar valdžia galvoja dėl vietinio susisiekimo žmonėms ,juk dabar dauguma žmonių važinėja autobusais ,o kas čia ir iš kokių pinigų investuos į ateitį .Niekas apie eilinį rajono žmogų negalvoja ,kaip jis pasieks savivaldybę,žemėtvarką ar kitas parduotuves,ligoninę ir polikliniką,bažnyčią.Pagaliau buvo galima rekonstruoti senąją autobuso stotį ,nes tų parduotuvių daugiau nei reikia Šilutėje ir niekas jų trūkumu nesiskundžia ,be to greit visi išvažinės ,o pensininkus ar taip ar taip grit badu išmarins.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 6

Atsakyti

vietinis 2016 rugpjūčio 5d., 15:5878.57.212.126
kolega, suprast reikia kas yra rasoma: stotis lieka tilzes gatveje, o techninis autobusu parkas iskeliamas i gluosniu gatve. Cia salia baznycios bus ir stotis ir prekybcentris. Nereikia panikuot be reikalo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 1

Atsakyti

keleivis 2016 rugpjūčio 6d., 10:2784.15.181.154

Pazadu daug ,bet ar neliks tik kalbos pries 15 metu jau iskele autobusu stoti i gelezinkelio stoti.Netikiu tusciom kalbom.Kad miesto ivaizdi gadina dabartine stotis FAKTAS

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Kodėl viskas taip kreivai? 2016 rugpjūčio 7d., 10:5078.61.57.176
Vaikai išvažiavo, nerado čia normalaus darbo. Todėl skaitydama čia ir laikraščius, matau, kad autobusų parką iškelti į Dariaus ir Girėno gatvę kainuoja brangiai, be to jis bus toli, važinėti reikės per visą miestą – o tai vėl daug kainuoja. Ten naujas sklypas , kuris turėjo būt naudojamas naujai gamyklai statyti. Tai išeitų kad nei naujos gamyklos, nei naujų darbo vietų nebebus? Kodėl niekas nepasako kas buvo daroma, kad ten atsirastų naujas investuotojas? O gal nieko nebuvo daroma?- Išeitų valdžiai nusispjauti yra darbo Šilutėje ar nėra? Išeina, jog vienodai rodo ar mes, mūsų vaikai, išvažiuojam kitur ar ne? Tai kam tada išvis šis projektas?
Jei nėra gyventojų , arba jų mažėja atrodytu svarbiausia būtų pasirūpinti naujomis darbo vietomis. Tada bus mokami mokesčiai – užteks pinigų ir naujai autobusų stočiai, ir baseinui, ir mokyklom, ir naujiems keliams. Sąrašą galima tęsti iki begalybės. Bet jei nėra darbo – nėra ir gyventojų, kam tada tie tuščiai atliekami darbai ? Kad kažkas ,,įsisavintų” europinius pinigus? – NE TUO UŽSIIMATE , PONAI PRISIEKUSIEJI!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

KLAIDA 2016 rugpjūčio 8d., 08:4588.119.138.11

UAB „Capital City Group“ – tokios akcinės bendrovės ar siap kokio nors konsociumo, įmonės near. Jeigu norite tai pasitikrinkite. Idomu kaip Šilutės valdžios juristai dirba, kad savivaldybėje pateikiami oficialūs pasiūlymai nežinia kokios imonės vardu.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

abejojantis 2016 rugpjūčio 9d., 20:1678.61.11.73

Nežinau kuris investuotojas geriau, bet UAB ‘Capital City Group’ eskizinis projektas draugiškesnis keleiviui. Siūlau atkreipti dėmesį į keleivių įlaipinimo aikštelių išdėstymą. UAB ‘Projestos Projektai’ projektuotojams , jei įdomu, siūlau daugiau pasirūpinti keleivio patogumu. Ši pastoginė tik nuo saulės, kurios mūsų ašarų pakalnėje nebūna perdaug.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

as 2016 rugpjūčio 10d., 08:12212.59.30.145

Sutinku su vienu iš komentavusių ,kam tas tuščias darbas reikalingas ,kad galima puse tų skirtų pinigų panaudoti kitiems reikalams,kam kažką kilnoti iš vietos į vietą lyg nuo to pagerės gyvenimas ar atsiras darbo vietų .Kol viską sustumdys į vietas Šilutėje jaunimo ir taip nebėra ,o pensininkai bus išmirę ,kam ta autobusų stotis bebus reikalinga.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

šilute 2016 rugpjūčio 26d., 15:3877.219.201.245

Kam ta stoti stato autobusu neturi į klaipieda visi važioja su pravažiojančies autobusais aplinkinei žmonės turi pėsti eiti namo nes pravažiojantis autobusai nestoja o šilutis autobusai 3kartus tevažioja ir tai seni supuvai !

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Šilue1 2016 rugpjūčio 28d., 07:5478.61.57.176

Dabar galėtų būti grįžta in senąją autobusų stotį, bet tada nebus biznio statybininkams. Taigi, nieko iš to nebus, bo aniems rek statyti, statyti, statyti – nesvarbu, kad žmonių nebebėr

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą