Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tarybos nariai be piktnaudžiavimo – misija įmanoma?

Publikuota: 2016 liepos 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

J. Jatautui kyla klausimų, kurie turėtų patikti ne visiems tarybos nariams. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)J. Jatautui kyla klausimų, kurie turėtų patikti ne visiems tarybos nariams. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariui, Etikos komisijos pirmininkui  liberalui Jonui Jatautui kyla klausimas, ar savivaldybės tarybos nariai, naudodamiesi privilegija nemokamai įvažiuoti į Neringą, nesukels viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Tiesą sakant, J. Jatautui kyla daugiau klausimų. Pavyzdžiui, ar tai, kaip savivaldybės tarybos nariai išlaidauja rajono biudžeto sąskaita, deklaruodami milžiniškas išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla, neprieštarauja viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymui.

Bet apie viską iš eilės.

„Į 30 nuotolinio nuskaitymo kortelių – leidimų mechaninėms transporto priemonėms nemokamai įvažiuoti į Neringos savivaldybės administruojamą valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją, kuriuos Šilutės gavo manais už Neringai pernai perleistus daugiau kaip 3000 ha Kuršių marių, galės pretenduoti tik vykstantieji į renginius, stiprinančius dviejų savivaldybių bendradarbiavimą investicijų, kultūros ir turizmo, aplinkosaugos ir ekologinio švietimo, jaunimo politikos, socialinės paramos ir kitose srityse.Tai numatyta Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Raimundo Ambrozaičio įsakymu patvirtintame nuotolinių nuskaitymo kortelių – leidimų naudojimo ir grąžinimo tvarkos apraše…“

Tai ištrauka iš 2013 m. vasario 13 d. portale „Šilutės ETA Žinios“ paskelbtos publikacijos „Nemokami leidimai į Neringą – ne kiekvienam panorėjusiam“.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dievai žino, kaip buvo laikomasi tuometinio administracijos direktoriaus įsakymo, tačiau dabar prie rajono valdžios vairo jau kiti žmonės, ir išrinktųjų įpročiai kitokie.

Dabar tos nuotolinio nuskaitymo kortelės – leidimai – tik išrinktiesiems, rajono savivaldybės tarybos nariams.

Tai paaiškėjo šį ketvirtadienį įvykusio tarybos posėdžio pabaigoje, kai J. Jatautas, kaip jau buvo prieš tai rašyta, ėmė ir iškėlė klausimą, ar tarybos nariai, naudodamiesi privilegija nemokamai įvažiuoti į Neringą, nesukels viešųjų ir privačių interesų konflikto. Mat su Neringa buvo pasidalinta bendruoju gėriu, o kortelės – leidimai kažkodėl keliauja į privačias kišenes.

Meras „tvarkietis“ Vytautas Laurinaitis aiškino, kad tokia esanti sutartis su Neringos savivaldybe, tačiau esą, jeigu tarybos nariai panorės, tą sutarties punktą bus galima ir panaikinti.

Bet to, kaip teigė administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis, tarybos nariai, kuriems tos kortelės nereikalingos, gali jas grąžinti tarybos sekretoriatui. Perleisti jas kam nors kitam draudžiama.

Ar tarybos nariai ras savyje jėgų atsisakyti šios privilegijos?

Pagyvensime – pamatysime.

J. Jatautas taip pat informavo tarybos narius, kad jo vadovaujama Etikos komisija jau kuris laikas svarsto, ar tai, kaip savivaldybės tarybos nariai išlaidauja rajono biudžeto sąskaita, deklaruodami milžiniškas išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla, neprieštarauja viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymui.

Tai, kad dauguma tarybos narių be gailesčio tratina rajono biudžeto pinigus, prisidengdami išlaidomis, susijusiomis su tarybos nario veikla, jokia naujiena. Tikslių duomenų, kiek kuris dabar užrašo ir nurašo, kol kas neturime, bet artimiausiu metu tikrai pasidomėsime, tačiau bendras jų vidurkis antrąjį metų ketvirtį siekė 314 eurų per mėnesį – 14 eurų daugiau nei pirmąjį ketvirtį.

Ar tai ne įteisintas piktnaudžiavimas?

Įdomu, prie kokios išvados prieis J. Jatauto vadovaujama Etikos komisija. Savo darbą ji žada tęsti rudenį.

Domėsimės ir informuosime.

Rašyti komentarą