Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

460! Rekordinis plaukimas Nemunu irklentėmis pasiekė finišą

Publikuota: 2016 birželio 02 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną Rusnę pasiekė suping.lt įkūrėjo ir profesionalaus trenerio Mark Gurskij suburta komanda, kuri pirmą kartą Lietuvoje irklentėmis Nemunu nuplaukė net 460 kilometrų.

Projekto iniciatorius Mark Gurskij tikina, kad norėjosi į šią progą bei visą projektą atkreipti kuo didesnį visuomenės dėmesį. “Mes nusprendėme, kad mums neužteks tiesiog paskelbti dar vieną gražią iniciatyvą. Visa mūsų komanda – irklenčių sporto entuziastai, Tarptautinę vaikų gynimo dieną pasitikome Rusnėje, Nemunu irklentėmis nuplaukę 460 kilometrų.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Viso projekto metu raginome žmones domėtis Rusnės specialiąja mokykla ir aukoti lėšas jos auklėtiniams, vaikams, kurie taip pat svajoja turėti išskirtinę vasarą. Suaukotus pinigus skirsime šio miesto vaikų specialiosios mokyklos auklėtinių svajonių įgyvendinimui – o jie jau patys rinksis, ko norėtų labiausiai“, – apie projektą pasakojo M.Gurskij.

Projekto dalyviai džiaugiasi, kad keliaudami irklentėmis Nemunu ir nakvodami vis skirtingose vietose susipažino su daug geros valio žmonių, kurie išgirdę apie projektą spausdavo ranką už pasiryžimą, netradicinę idėją ir tokį iššūkį bei prisidėjo savo gerumu, aukomis.

“Tiesą pasakius, supratome, kad nuovargis, kurį manėme sukaupę viso plaukimo metu išgaravo tą pačią sekundę, kai pasiekę Rusnę išvydome mūsų laukiančius Rusnės specialiosios mokyklos vaikus. Jų susidomėjimas irklenčių sportu, tuo, kaip mes galėdavome po aštuonias valandas per dieną išstovėti ant irklentės ir noras visko išmokti patiems tik dar kartą patvirtino, kad tokios gerumo iniciatyvos turi būti kasdienybė. Tai nepakartojamai nuostabūs vaikai, kuriems norisi atiduoti viską, kas geriausia pasaulyje. Jie mus priverčia susimąstyti, kas yra tikrasis žmogiškumas ir koks jis svarbus. Tikimės, kad šis mūsų plaukimas taps kasmetine tradicija ir prisijungs dar daugiau žmonių”, – po rekordinio plaukimo kalbėjo M.Gurskij.

Tuo tarpu visą projekto komandą pasitikę Rusnės spec. mokyklos auklėtiniai, mokyklos direktorius Romualdas Blechertas ir Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė savo dėkingumą išreiškė dainomis bei vaikų koncertu. “Nesvarbu, kokia auka mus pasieks, svarbiausia, kad jūs atkreipėte dėmesį į mūsų mokyklą, į mūsų miestelį. Jau vien tai mums yra ypatingas įvertinimas”, – dėkojo mokyklos direktorius ir kvietė komandą pailsėti bei pavakaroti Rusnėje, o vaikai džiaugėsi irklenčių sporto mini pamokėlėmis.

Projekto organizatoriai dėkoja visai, vardan Rusnės specialiosios mokyklos auklėtinių svajonių šį iššūkį priėmusiai ir įgyvendinusiai komandai: “Power Hit Radio” laidų vedėjai Ramintai Vyšniauskaitei, šuolių į vandenį čempionui Ignui Barkauskui, grupės “4Fun” būgnininkui Laimonui Staniulioniui, LNK žinių vedėjai Agnei Zacharevičienei, sportininkui ir dainininkui Lukui Pačkauskui, Mindaugui Plukiui, Justiniui Bielskiui, Donatai Genutytei, Mantui Vilimui, Mantui Bilotui, Mindaugui Kargiui, Arvydui Kutrai ir visiems, su kuriais teko bendrauti, susipažinti ir suvienyti jėgas bendram tikslui projekto eigoje. Didžiausia padėka visiems prisidėjusiems prie šios gerumo iniciatyvos ir supratusiems, jog net ir atokiausios ar mažiausios Lietuvos mokyklos, specialiųjų poreikių vaikai taip pat nori džiaugtis žaviomis vaikystės akimirkomis nevaržomai.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą