Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Už blaivią“: Seime įregistruotos alkoholio vartojimo mažinimo priemonės

Publikuota: 2016 gegužės 23 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien Seime įregistruotas piliečių iniciatyvinės grupės „Už blaivią“ įstatymo projektas, kurį parėmė per 61 tūkst. Lietuvos piliečių.

Lietuvos mokslininkai jau daugybę metų pateikia priemones alkoholio suvartojimo mažinimui, kurios yra veikiančios, bet dažniausiai Seimo nariai yra kurti šioms ekspertų rekomendacijoms. Kurti todėl, kad galimai gauna pastovų užmokestį iš alkoholio pramonės, kad nepriimtų jų produkcijos vartojimą mažinančių įstatymų. Matydami tokią situaciją, piliečiai ėmėsi iniciatyvos ir keičia Alkoholio kontrolės įstatymą visuomenės valia.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Lietuva turi baisią problemą su alkoholio vartojimu, garsiau apie ją pradėta kalbėti po kraupių įvykių, kurie nutiko dėl su alkoholio vartojimu siejamu žmonių. Tačiau tuo labiau reikėtų ne tiek juos išskirti, kiek suvokti, kad statistika seniai byloja apie alkoholio daromą baisią žalą tiek visuomenės, tiek asmens sveikatai, tiek nusikalstamumui ir ekonomikai.

Įstatymo projekto pristatymas Seimo plenariniame posėdyje numatomas gegužės 31 d. Pagal įstatymą pateikimo stadijoje Seimo nariai nebalsuoja, kaip įprasta, nes jį teikia piliečiai. Įstatymą posėdyje pristato iniciatyvinės grupės atstovas.

Iniciatyvinės grupės „Už blaivią“ koordinatorius Juozas Dapšauskas

Įstatymo projekte numatytas visiškas alkoholio reklamos draudimas, specializuotos parduotuvės, amžiaus įsigyti alkoholio vėlinimas iki 20 metų ir kitos mokslu pagrįstos priemonės.

1 skaitytojų komentaras
SM 2016 gegužės 23d., 19:5478.61.122.228

.Tai dabar prekybininkai , anot autoriaus , tures moket ne tik seimo nariams [ galimai ], bet dar ir visuomenininkams [ne autoriaus mintis ].

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą