Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VE.lt: Teisėsauga Šilutę paliko be kardiologo

Publikuota: 2016 gegužės 03 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Dėl galimo kyšininkavimo Šilutės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėją Kastytį Giedriką pričiupę teisėsaugininkai padarė meškos paslaugą daugybei esamų ir būsimų pacientų. Ligoninė neteko vienintelio savo kardiologo, ir jei kaltinimai jam nebus panaikinti, naujo sulauks tik vasaros pabaigoje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos agentai pamario sostinėje apsilankė prieš porą savaičių. Jų akiratyje atsidūrė VšĮ Šilutės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėjas ir jos Konsultacinės poliklinikos gydytojas K.Giedrikas.

Parama portalui “Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

59 metų medikui pateikti įtarimai, kad, būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, jis savo darbo kabinete iš paciento galimai reikalavo kyšio ir per du kartus jį (20 ir 100 eurų) priėmė už teisėtą veikimą vykdydamas įgaliojimus – medicininės pažymos išdavimą. Pastaroji turėjo būti pateikta asmens neįgalumą nustatančiai komisijai.

K.Giedrikas įkliuvo su įkalčiais. Jo darbo kabinete rasti galimai kaip kyšis gauti pinigai. Gydytojas, kuriam gresia bauda ar areštas, ar net laisvės atėmimas iki 5 metų, apklaustas ir paleistas.

Tačiau Šilutės ligoninės pacientams nuo to lengviau netapo. K.Giedrikas buvo vienintelis šios gydymo įstaigos kardiologas. Po kelių dienų, įvertinusi susidariusią situaciją, ligoninės vadovybė jį, iki ikiteisminio tyrimo pabaigos, nušalino ne tik nuo Vidaus ligų skyriaus vedėjo pareigų, bet ir nuo gydytojo kardiologo darbo Konsultacinėje poliklinikoje. Ligoninės vyriausiojo gydytojo Dariaus Steponkaus tvirtinimu, taip siekiama užtikrinti skaidrią įstaigos veiklą ir raginama netoleruoti joje korupcijos apraiškų bei neduoti kyšių medikams.

Paklaustas, ar dėl galimos neteisėtos K.Giedriko veiklos nebuvo kilę įtarimų anksčiau, vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinos reikalams Vytautas Žvirblis sakė, kad žmonės daug ką kalba, tačiau paklausti konkrečiai viską neigia. Visą Šilutės rajoną be šios srities specialisto palikusį gydytojo nušalinimą jis įvardijo kaip didžiulę problemą.

„Viską pasako tai, kad tai buvo vienintelis mūsų specialistas. Visus pas jį trims savaitėms į priekį užsiregistravusius žmones informavome, kad teks kreiptis į kitas ligonines, iš naujo registruotis ir laukti eilėje“, – sakė V.Žvirblis.

Atrodo, kad be kardiologo pamario krašto gyventojams teks verstis mažiausiai kelis artimiausius mėnesius.

„Naujas specialistas ligoninėje dirbti turėtų pradėti tik vasaros pabaigoje. O anksčiau kardiologą galime turėti tik tuo atveju, jei senajam bus panaikinti įtarimai ir nutrauktas ikiteisminis tyrimas“, – teigė V. Žvirblis.

VE.lt inf.

Moralas

Reikia skaityti, kas parašyta:
„Auksinė žuvelė išpildys tris norus“,-
Kam reikėjo šitiek laiko ją melžti…

7 skaitytojų komentarai
Marija 2016 gegužės 3d., 15:385.20.104.72

Va dabar tai prasidės sodros pinigų taupymas. Tie vargšai senjorai kris kaip rudens lapai, kur prisišauksi kardiologą.tad kelias vienas. Tikras nacistinis valymas

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 17

Atsakyti

ilona 2016 gegužės 3d., 17:545.20.115.114
Seniai taip reikejo,keleta metu visi kalbejo,bet niekas negirdejo.Reiketu ir daugiau patikrinti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 36 Thumb down 1

Atsakyti

Jovita 2016 gegužės 3d., 21:1591.44.238.61
Valioooo

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 1

Atsakyti

Anonimas 2016 gegužės 4d., 10:4692.237.255.206
kas cia tokio vaziuos i klaipedos ligonines o sita asmenybe seniai reikejo susemt

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 2

Atsakyti

saulė 2016 gegužės 4d., 14:5888.119.138.20
Neužmirškite priminti , kad jis tik persikvalifikavęs kardiologas, tai didelis skirtumas. Šio gydytojo prirašyti vaistai vos nekainavo mamai gyvybės. Klaipėdos jūrininkų ligoninės specialistai stebėjosi kad išgyveno, tačiau sužinoję iš kur esme, taip ir pasakė: Šilutė neturi kardiologo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 1

Atsakyti

Nu jo 2016 gegužės 4d., 19:505.20.115.91
Kas per kardiologas jei nezino ka reiskia roso operacija?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 0

Atsakyti

anonimas 2016 gegužės 5d., 07:4390.134.84.30
Jis ne tiek daktaras kiek savo pacientu melzejas buvo…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą