Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip A. Endzinas susipažįsta su grybų pasauliu

Publikuota: 2010 rugsėjo 27 Kategorija: Apkalbos, ŽYNIOS

A. Endzinas: 'Valgomas ar nevalgomas šitas grybas? Štai kur klausimas...'A. Endzinas: 'Valgomas ar nevalgomas šitas grybas? Štai kur klausimas...'

ŽYNIŲ šaltiniai pranešė, kad Seimo narys Audrius Endzinas, ne pirmus metus grybaudamas jo sodybą iš visų pusių supančiame Šilmeižių miške, vis dar atranda jam nepažįstamų grybų.

Vieną tokį grybą parlamentaras aptiko šį rudenį.

Pranešama, kad grybo būta labai panašaus į baravyką, bet šiek tiek kitokios spalvos. A. Endziną tai ir sulaikė nuo skubotų sprendimų. Čia jam labai pravertė Seime per pusantros kadencijos įgyta patirtis niekada neskubėti su sprendimais.

Kiek pagalvojęs A. Endzinas čiupo tą grybą ir nulėkė patarimo pas grybų pasaulio žinovą, Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos direktorių Praną Avižinį.

Pastarasis, pasklaidęs grybų enciklopediją, išaiškino, kad Seimo nariui pasisekė aptikti kažkokį lyg ir valgomą, bet mūsų kraštuose itin retai pasitaikantį grybą. Jo pavadinimo ŽYNIŲ šaltiniai, deja, nepranešė, tvirtindami, kad jį jau spėjo pamiršti ir pats Seimo narys, ir grybų supirktuvės savininkas Turizmo ir paslaugų verslo mokyklos direktorius.

Viena žinome tiksliai, – kad mūsų Seimo narys to grybo taip ir nesuvalgė. Atsargumas, kaip sakoma, gėdos nedaro.

Rašyti komentarą