Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvirblių puota (papildyta mero komentaru)

Publikuota: 2016 kovo 17 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

A. Jakas (dešinėje) į interesų konfliktą įsipainiojusį V. Pozingį siūlo bausti per kišenę. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)A. Jakas (dešinėje) į interesų konfliktą įsipainiojusį V. Pozingį siūlo bausti per kišenę. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

V. Pozingis: bausti negalima pasigailėti.

Metų pradžioje kilęs erzelis dėl Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo žaliojo valstiečio Virgilijaus Pozingio padaryto Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimo netyla.

Sausio pradžioje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V. Pozingis, derindamas Šilutės rajono savivaldybės tarybai teiktą sprendimo projektą dėl partnerystės su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija, kurios narys jis pats yra, teikiant paraišką melioracijos statinių rekonstrukcijos projekto įgyvendinimui ir galimam jo kofinansavimui ateityje, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą („Kaltas“).

To pakako, kad V. Pozingis prarastų savivaldybės tarybos opozicijos (mažumos) pasitikėjimą. Tuo tarpu V. Pozingio partneriams rajono valdančiojoje koalicijoje šis pažeidimas pasirodė per menkas, kad būtų galima kelti klausimą dėl jo nušalinimo nuo pareigų.(“Tarybos opozicija nepasitiki V. Pozingiu. Ir kas iš to?”, “Ša, opozicionieriai! Ša!”).

Nepavykus išklibinti V. Pozingio kėdės, radosi nauja iniciatyva, kaip nubausti šį į viešųjų ir privačių interesų konfliktą įsipainiojusį politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautoją: Tarybos sekretoriate užregistruotas savivaldybės tarybos nario laisvės sąjungiečio Arvydo Jako parengtas sprendimo projektas dėl 60 proc. dydžio priemokos už taip vadinamą įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą panaikinimo V. Pozingiui.

O ką apie tai galvoja savivaldybės tarybos ir jos frakcijų vadovai?

Algirdas Gečas, savivaldybės tarybos opozicijos ir Liberalų frakcijos pirmininkas:
„Esu įsitikinęs, kad privačius interesus atvirai supainiojęs valstybės tarnautojas negali gauti jokios priemokos ir kitų skatinimo formų.
Taip pat manau ir galiu pakartoti savivaldybės tarybos opozicijos nuomonę – mes manome, kad V. Pozingis NEGALI toliau eiti administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų, kaip praradęs jį delegavusios savivaldybės tarybos politinį pasitikėjimą.
Mūsų nuomonė ta prasme nesikeičia.
Siūloma nuobauda, manyčiau, yra menka. Juo labiau, kad jis ir toliau lieka tos Paičių asociacijos nariu, savo kaltės jis ir toliau nemato ir nepripažįsta ( jo atsakymas tarybos posėdyje), ir toliau ši asociacija tikisi gauti lėšų savo “projektui” įgyvendinti, nepaisant padarytų nusižengimų.
Išvada akivaizdi – tą nuobaudą vertinu tik kaip viešųjų ryšių akciją, o “karavanas” ir toliau eina, kaip ėjęs…“

Sandra Tamašauskienė, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pirmininkė:
„Žinoma, pritariu. Juk iki šiol pats meras tik rankom skėsčiojo, esą jis nieko negali padaryti Pozingiui, kad ir pripažino VTEK jo kaltę“.

.

.

.

Vaidas Pavilonis, partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos pirmininkas:
“Manau, kad priedas yra už darbą, bet niekaip nesurištas su VTEK sprendimu”.

.

.

.

Vytautas Laurinaitis: Šilutės rajono savivaldybės meras:
“Kiekvienas tarybos narys, vadovaudamasis patvirtintu Šilutės rajono savivaldybės tarybos reglamentu, turi teisę teikti sprendimo projektą.
VTEK priimtas sprendimas nėra priežastis direktoriaus pavaduotojui Virgilijui Pozingiui panaikinti priemoką už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, nes priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą nėra prilyginta skatinimui, apie kurį kalbama Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme. Valstybės tarnybos įstatymo 27 straipsnyje yra nurodoma, kas yra valstybės tarnautojo skatinimas ir kokiomis priemonėmis jis atliekamas”.

Atsakymų dar laukiame iš vicemero, Lietuvos socialdemokratų frakcijos pirmininko Algirdo Balčyčio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir visuomeninio rinkimų komiteto “Už žmonių valdžią” frakcijos pirmininkės Genovaitės Kimbrienės.

11 skaitytojų komentarų
anonimas 2016 kovo 17d., 14:5283.181.92.5

Pozingis zinoma neteisus bet Jakas galetum daugiau demesio skirti skolu grazinimui…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 42

Atsakyti

Išaiškinau tave 2016 kovo 19d., 10:3284.15.190.145
Anonime aferiste, gal pats baigsivienakart mulkinti kitus su savo aferomis. Uzsirovei ant protingesnio ie nepasiseke apgauti, tai dabar dejuoji viesai. Pasirašyk savo tikra varda tegul visi suzino tave

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 31 Thumb down 8

Atsakyti

anonimas 2016 kovo 19d., 13:3683.181.92.5

O gal tuos Pozingio pinigus skirti Jako skoloms padengti ?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 28

Išaiškinau tave 2016 kovo 27d., 13:1084.15.187.57
Jakas yra padaves Vyriausybe i teisma, kuri jam ir jo kompanijai neatiduoda beveik mln euru. Bet Jakas toliau dirba nuosekliai, tyli ir nedejuoja kaip anonimas del keliu euru . Zinau kad Jakas laimes. Sekmes jam! Tai pavyzdys . Manau, greitai visi suzinos ir apie jo naujus pazangius projektus uz Lietuvos ribu, kurie duos nauda ir Lietuvai. Sekmes ir kantrybes tau Arvydai !

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 1

Atsakyti

būtent 2016 kovo 17d., 15:3184.46.146.33
bausti, negalima pasigailėti

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 9

Atsakyti

Rimas 2016 kovo 18d., 11:2284.15.182.124
A. Gečui neetiška būtų kalbėti apie viešųjų ryšių akcijas, kadangi pats “perbėgo” į kitą partiją tik dėl to , kad galėtų tapti kandidatu į seimą. Jis pats nieko neveikia kaip tik ir užsiima viešosiomis akcijomis, vienu žodžiu, tuščiomis kalbomis ir tiek.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 42 Thumb down 17

Atsakyti

? - Rimui 2016 kovo 18d., 21:5978.61.57.176

Gečas ne dėl LR Seimo rinkimų perėjo į LIBERALŲ SĄJŪDŽIO partiją. Tai jis aiškiai deklaravo savo pareiškimuose. Nėra pagrindo juo nepasitikėti. Juolabiau, kad savo pažiūras kartu su juo deklaravo ir kiti bendraminčiai papildę Liberalų Sąjūdžio partojos gretas. Nejaugi ir jie yra tik ,,viešų ryšių akcijos” dalyviai? – Niekai, kažinkokie ir ne kitaip!

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 30

Atsakyti

Nele 2016 kovo 19d., 10:365.20.114.237
jau turbut laikas keisti istatymus , vieni politikams. o kiti eiliniam zmogui. O kaip tu manai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 4

Atsakyti

Bešališkas 2016 kovo 21d., 10:5182.135.141.127

Tai tokia mūsų Taryba, kuri net Darbo kodekso neišmano? Ir dar kai kas iš jų nori į Seimą? Tada ir žemi reitingai nebestebina. Bet ar Lietuvos žmonėms nuo to lengviau?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 7

Atsakyti

SNN 2016 kovo 21d., 12:2688.119.138.11

Visi kodeksai ir įstatymai surašyti taip, kad apsaugoti valdžiažmogius vagis

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

SM 2016 balandžio 2d., 12:3778.61.122.228
Zmogus rase , prase , derino , stume ,trauke , kiso ir tik 60 proc. priedas . Nu briedas . Leiskit zmogui uzsidirbt , o tai sulieknes …

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą