Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Studentės žudikas už grotų praleis 20 metų

Publikuota: 2016 kovo 10 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą Klaipėdos apygardos teismo 2015 m. lapkričio 16 d. nuosprendį, kuriuo šilutiškis Valdas Jankauskas buvo nuteistas 20 metų laisvės atėmimo bausme už bejėgiškos būklės Justinos Šikšniūtės nužudymą siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus – jos išžaginimą ir seksualinį prievartavimą.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas priėmė teisėtą ir pagrįstą nuosprendį dėl V. Jankausko padarytų nusikaltimų.

Susijęs: “15min.lt: studentės žudikas kalės dvidešimt metų”

Teisėjų kolegijos nuomone, nuteistajam buvo paskirta ne per griežta bausmė.

Nors nuteistasis prašė paskirti pirmus dešimt metų, o ne pirmus penkerius, kaip nusprendė apygardos teismas, kalėti kalėjime, tačiau Teismas pažymėjo, kad nuteistojo padėties sunkinti ir tokio prašymo patenkinti negali nesant prokuroro arba nukentėjusiojo skundų.

Nuosprendį skundęs V.Jankauskas neprašė sumažinti jam bausmės, tačiau prašė leisti jam patikslinti nusikaltimo aplinkybes ir nuteisti jį pagal įrodymus, o ne „galvojimus“. Taip pat nuteistasis prašė kalėjime jį laikyti ne 5, o 10 metų ir išteisinti jį dėl seksualinio prievartavimo.

Nuteistasis aiškino, kad mergina su juo lytiškai santykiavo savo noru ir skunde rašė, kad neprisimena daugelio aplinkybių, kurias teismas įvertino kaip jam nepalankias.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą